Wpis z mikrobloga

#lchf #keto #ketoza

Zrobiłam wczoraj "turecką pizzę" z przepisu najlepszej keto-kucharki w internetach - @chixi. Mirki, to jest kuźwa wyższy poziom jedzenia. Jeśli jeszcze nie próbowaliście to koniecznie musicie. Na spód użyłam mieszanki serów - mozarella, gouda i cheedar - bo miałam "resztki" w lodówce, w ramach "kremowego serka" wystąpiło mascarpone, reszta jak w przepisie. Smak rozpitala wasze kubki smakowe, ciasto jest super - najlepsze jakie próbowałam jeśli chodzi o "spód" do takich rzeczy.
Pobierz pannakota - #lchf #keto #ketoza

Zrobiłam wczoraj "turecką pizzę" z przepisu najlep...
źródło: comment_16119109583b1O4uPYwj1uCVtgtfsYi9.jpg
  • 6
@pannakota jaka mąke kokosowa brać? Bo widzę dużo różnych ofert i w jednej jest np.

Tłuszcze 12g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 11,3g
Węglowodany 41g
w tym cukry 23,3g
Błonnik 24,9g
Białko 18g
Sól 0,1g

a inna:

Tłuszcz: 64,53g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 57,2g,
Węglowodany: 23,65 g
Błonnik: 16,3 g,
Białko: 6,88g,