Aktywne Wpisy
wielkifanrapu +23
Śmieszy mnie jak ludzie na tym portalu liżą dupe Ukrainie a sieją mowę nienawiści do Rosji.
Ta wojna jest tak bezsensowna, jakby ludzie chcieli to by w ciągu maks miesiąca, by się Rosja dogadała z Ukrainą, najlepiej jakby Ukraina odstąpiła część swoich terenów Rosji, wtedy by ludzie przestaliby ginąć niewinni, najgorsze w wojnie jest to że Politycy którzy ją wywołują żyją a umierają niewinni ludzie, według mnie celem tej wojny nie powinna
Ta wojna jest tak bezsensowna, jakby ludzie chcieli to by w ciągu maks miesiąca, by się Rosja dogadała z Ukrainą, najlepiej jakby Ukraina odstąpiła część swoich terenów Rosji, wtedy by ludzie przestaliby ginąć niewinni, najgorsze w wojnie jest to że Politycy którzy ją wywołują żyją a umierają niewinni ludzie, według mnie celem tej wojny nie powinna
Altru +868
#kredyt #kredythipoteczny #nieruchomosci
@Sznapi95: Co? Albo płacisz za wynajem i masz łańcuch do śmierci, albo odmawiasz sobie życia żeby odłożyć sobie 500k w 10 lat żyjąc jak robal albo spłacasz sobie głupie 1600 bez spiny i na starość jest na swoim.
@jakjak66: To Bank Pekao SA. Największą wadą jest ubezpieczenie CPI. To ubezpieczenie od utraty pracy, które ze względu na ograniczenia i wyłączenia odpowiedzialności trzeba traktować jako ukrytą, kredytowaną prowizję.
Podana opłata za konto w rzeczywistości nie występuje, a z karty da się zrezygnować.
Nie jest to zła oferta, na pewno ma atrakcyjny koszt całkowity, ale też niekorzystne rozłożenie kosztów w czasie (CPI). Obecnie w wielu wypadkach dostępne
@Niedzwiedzmin: Czyli, że dużo czy co? W dużych miastach to za 1600zł się nawet kawalerki nie wynajmie a przypuszczam, że mieszkanie za 540k to będzie trochę większe jednak
Ja rozumiem mieszkanie za 150-300k w zależności od lokalizacji, ale nie ponad pół banki. XD
Rata 1600zł w dużym mieście to jest nic.
Jeżeli wiesz, że spłacisz kredyt szybciej np. w 10 lat to wtedy może zastanów się nad inną ofertą - bez ubezpieczenia CPI, bez prowizjii ale z wyższą marżą. Chociaż część prowizji i tak Ci zwrócą przy wcześniejszej spłacie najgorsze że to CPI przepada bo A. Pewnie nie spłacisz szybciej niż okres ochorny i B. to ubezpieczenie jest tak napisane, że nikt nigdy z
Jednak wielka płyta z Gierka to był milowy skok naprzód w polszy.
Czemu mózgi sprane? Że ludzie godzą się na taki wyzysk i takie ceny. Nikt by nie kupił i nie wynajął za taki koszt to by się problem rozwiązał. Tak samo koszt kredytów. Lokata 0,01% ale.jak kredyt to dawaj hajs kur**. Ludzie sami się na to zgodzili jak widać.
Nie chce mi się nawet o tym myśleć bo się