Jaki przedmiot byście wprowadzili w podstawówce, ktory uważacie za potrzebny, a nie ma go obecnie w nauczaniu? Ja bym wybrała psychologię lub komunikacje międzyludzką ponieważ coraz wiecej ludzi ma problem z komunikacją międzyludzką oraz mało osob wie jak rozmawiać na temat swouch emocji i uczuć. #pytanie #rozwojosobisty
@atteint: oswajanie ze smiercia i do tego wizyty obowiązkowe w hospicjach( chociaż nie wiem czy wtedy dzieciaki by nie miały traumy.. no ale jakby byly lekcje z psychologi i komunikacji to wtedy by sobie ulżyły co tam widzialy)
@Pyrazgzikiem: Teoria pola magnetycznego ( ͡°͜ʖ͡°) a tak serio to komunikacja brzmi spoko. Rzecz jasna musiała by być spoko zorganizowana jakiś podział na grupy na tych co są bardziej i mniej otwarci
zgadzam sie z Tobą. Powinno sie bardziej edukować od najmłodszych lat wielu aspektow zwiazanych z ekonomią jak i zarządzaniem finansami
@Pyrazgzikiem: to jest taka trochę mrzonka. Często pojawiający się mit. Bo tak naprawdę poza tym co już w programie jest plus znajomością arytmetyki, czego więcej nt. tej ekonomii chcesz dzieci uczyć? Już teraz połowa jęczy, że nie wie jak wypełnić PIT (straszna sprawa, procenty, mnożenie i odejmowanie). Co się stanie jak
Da się dostać do korpo nie mając wyższego wykształcenia a tylko średnie? pracowałem trochę fizycznie ale nie mam "ręki" do tego, dlatego chciałem spróbować czegoś innego. Czego się uczyć? #praca #polska #korposwiat
Ja bym wybrała psychologię lub komunikacje międzyludzką ponieważ coraz wiecej ludzi ma problem z komunikacją międzyludzką oraz mało osob wie jak rozmawiać na temat swouch emocji i uczuć.
#pytanie #rozwojosobisty
Komentarz usunięty przez moderatora
@Pyrazgzikiem: to jest taka trochę mrzonka. Często pojawiający się mit.
Bo tak naprawdę poza tym co już w programie jest plus znajomością arytmetyki, czego więcej nt. tej ekonomii chcesz dzieci uczyć? Już teraz połowa jęczy, że nie wie jak wypełnić PIT (straszna sprawa, procenty, mnożenie i odejmowanie). Co się stanie jak