Wpis z mikrobloga

@xdrcftvgy: skąd pomysł, że łojenie 4 piw dziennie to dobry pomysł? Ja sam robię sobie przerwy ale zawsze są one czasowe, bo lubię czasami stan po spożyciu, aczkolwiek nie tylko samego alkoholu i nie za często. Powodzenia w postanowieniu i jeśli tak Ci lepiej to trzymaj się!
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 8
@NeuroTC: chodzi generalnie o przestawienie się nie tylko w temacie picia nie picia że najważniejsze jest DZISIAJ. Przyszłości nie ma jutra nie ma. Dziś nie pije. A jutro kto wie może pójdę i sie nachlam (tak sobie tłumaczę gdy czasami mam głód picia) i głód odchodzi. Staram się nie planować a nawet jeśli coś się trafi np. wycieczka zaplanowany weekend to jestem w stu procentach gotów na to że to się
  • Odpowiedz
@bezprzypau: moja matka ciagle zyje w przeswiadzeniu, ze go zmieni. Ona sie cieszy, ze on pije dziennie 3-4 piwa, a nie wódke, mimo, ze skutek jest taki sam. No coz...
Po prostu jest mi przyrko, ze mam takiego ojca... Trace do niego szacunek i resztki sympatii
  • Odpowiedz
  • 11
@AnileweZ: samo niepicie nie jest specjalnie trudne. Trudniejsze jest radzenie sobie z emocjami, problemami na codzień właśnie bez picia, bez chęci zapomnienia o wszystkim. Konsekwencje picia, problemy w pracy, covid, izolacja stres, brak mitingów stacjonarnych. Nie wiem ja to traktuje jako rodzaj łaski z góry że mi się dziś udaje niepic. A Twój Tato długo pije? Jakieś jazdy po alkoholu robi?
  • Odpowiedz
  • 4
@Szymonv8: pewnie. Mam więcej czasu. Kiedyś się ukrywałem po piwnicy i tam piłem dwa piwa a potem dwa w domu żeby żona myślała że tylko dwa wypiłem. Mam więcej czasu i więcej obowiązków niż dwa lata temu bo mam już dwójkę dzieci więc śmiało mogę powiedzieć że pomagam w domu, piorę sprzątam, gotuję obiady pomagam w obowiązkach zonie. A w pracy przychodzę wypoczęty bez kaca wyspany przede wszystkim więc też na
  • Odpowiedz
@xdrcftvgy: pije cale moje zycie. Mam 30 lat. Pil tez, jak mama go poznała, więc ta tradycja ciagnie sie już długo. Jazdy po alkoholu? Czego on nie robił... Takie wspomnienia z dziecinstwa - policja na chacie, przepite wypłaty, sprzedane rzeczy na alko, okradane skarbonki, noz w plecach od kolegi od wódy, plucie na dzieci, aj duzo tego :/
Rozmawiałam z nim nie raz. On to traktuje jako ucieczke własnie, bo mowi,
  • Odpowiedz
  • 0
@AnileweZ: może już nie przetłumaczysz. Najważniejsze żebyś zajęła się sobą i zadbała o swoje życie i rozwój.
Był na jakimś mitingu terapii czy nie chce o tym słyszeć?
  • Odpowiedz
@xdrcftvgy: gratuluję mireczku, sam większość pandemii w trzeźwości siedzę. Nie masz problemów z kichami/trawieniem? Sam jeszcze dochodzę do siebie w tej kwestii ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@AnileweZ: w filmie "Spotkanie" z 2010 r. jest odpowiedź na Twoja złość i nienawiść do ojca. Dzięki za gratulacje i dbaj o siebie bo masz na to wpływ.
  • Odpowiedz