Wpis z mikrobloga

Czy ktoś też ma problem z tym irytującym gwiżdżąco-pulsującym dźwiękiem (high pitched noise) wydawanym przez konsolę (najprawdopodobniej wiatrak) czy tylko mi się tutaj taki gówniany egzeplarz trafił? Niby slychać to tylko jak jest kompletna cisza w pokoju, ale jednak denerwuje.
#ps5
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DawidXO: U mnie to samo. Może jak ktoś przesiadł się z FATa albo z pierwszych rewizji PRO gdzie wiatrak wszystko zagłuszał to nie zwraca na to uwagi, ale mnie osobiście ten dźwięk wkurza. Różne materiały w necie wskazują, że to kiepskiej jakości komponenty w zasilaczu.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@package0x01
@d4mn

Ja się zastanawiam czy nie rozkrecić tego wiatraka i sprawdzić czy to nie wina tej naklejki, bo u mnie ewidentnie jak wiatrak się mocniej rozkreca to i jest szybszy pulsujacy dźwięk, tylko trochę się boję, że zaraz gdzieś połamię obudowę przy ściąganiu xD
  • Odpowiedz
@DawidXO: Ja już rozkręcałem i odłączałem wiatrak żeby go zupełnie wykluczyć. W moim przypadku dziwne 'terkotanie' idzie z zasilacza. Nie jest to coś nie do zniesienia, ale na pewno można było tego uniknąć lepszymi cewki/kondensatorami w zasilaczu bądź chociaż zastosować klej zapobiegający drganiom komponentów - można porównać zdjęcia zasilacza z ps i xbox.
  • Odpowiedz
@d4mn: @DawidXO: Ale z jakiej odległosci wy to słyszycie? U mnie przy 3-3.5m już tego nie ma (z kanapy). Słychać dopiero jak się zbliżę na odległość metra.

I tak jak wspomniałem macie spore wymagania do sony, bo rtx 3070 u mnie jest głośniejszy.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@package0x01 To nie jest do końca kwestia głośności, bo to nie jest głośny dźwięk tylko u mnie to jest raczej taki wysoki dźwięk, który przebija się przez inne i dlatego jest słyszalny i irytujący i odległość mało zmienia w sumie.
  • Odpowiedz
@DawidXO: Ja tego nie słyszę, bo zrobiłam przesiadkę z 4 fat, więc wcześniej chodziła, jak helikopter. Ale niebieski w kółko o tym wspomina, że go wkurza ( ͡ ͜ʖ ͡) Dla mnie nie ma problemu.
  • Odpowiedz
@Majla: No i to jest świetnym przykładem, że każda osoba różnie odczuwa dźwięki. Jedni w ogóle nie widzą problemu, a dla innych ta częstotliwość jest bardzo wkurzająca.
  • Odpowiedz