Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@whoru: Krzysztof Jarzyna. To akurat było spoko, z humorem i ogólnie powiązane z miastem. Krygier jest powiązany właściwie tylko z klubem, z którym nie każdy się utożsamia (a część wręcz szkaluje).

Ale mówię, tak ludzie wybrali więc niech tak się stanie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Krupier: ja rozumiem, można się nie interesować sportem (piłką), mieć zdrowe, neutralne podejście, ale szkalować zespół ze stolicy województwa, grający w E-klapie? Hmm...to nieźle musi ta Pogoń dokuczać miastu i jego mieszkańcom ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Pitaja: Wiesz, ja nie mieszkaniec Sz-n, ale jak już pomnik to z klubowej kasy powinien zostać sfinansowany (czyli po części i tak z kieszeni podatników - budżet miasta), albo jakaś tablica upamiętniająca nad głównym wejściem. Generalnie jestem daleki od stawiania pomników, okej upamiętniają one osobę/zdarzenie, ale można spożytkować hajs na lepsze inwestycje/projekty, mające realny wpływ na obecne (tu i teraz) życie mieszkańców. A taki pomnik, co? No fajna ozdoba przed
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Krupier: Pomnik Jarzyny byłby do przyjęcia gdyby pierwotna wizualizacja została zrealizowana. Niestety finalny projekt wizualnie jest koszmarny i nieśmieszny.
@1atilla1:

Jest bardzo pomysłowy właśnie. Poczytaj uzasadnienie wyboru.
  • Odpowiedz
P.S. I jeszcze ta zawrotny koszt inwestycji, prawie 800 tys. za rzeźbę ze stali, brązu, innego materiału... Litości, #!$%@? hajs koncertowo. Rozumiem, że nikt nie zrobi tego za 10 patyków, ale prawie bańka za pomnik (z jego montażem)? Żart, a dzisiaj nie 1 kwietnia...
  • Odpowiedz
  • 0
@kinesin1000 śp. Florian Krygier był wychowawcą wielu pokoleń szczecińskich piłkarzy, założycielem największego i najbardziej popularnego klubu sportowego w województwie zachodniopomorskim. Był to też człowiek bardzo wysokiej kultury osobistej i inteligencji, do ostatnich swoich dni czynnie zaangażowany w życie Pogoni.
  • Odpowiedz
@1atilla1
@kinesin1000 nie należy deprecjonować jego zasług, ani tego, że był ważną osobą w historii szczecińskiego klubu i miasta w ogóle. Jednakże jestem zdania, że jeżeli kibice chcą jego pomnik, to powinni sami go sfinansować, bo wg mnie został już odpowiednio uhonorowany (ma swoją ulicę i stadion jest jego imienia). Nie zgadzam się z tym wyborem, z takim wynikiem, ale nie pozostaje mi nic innego jak uszanowanie go

• Odpowiedz