Wpis z mikrobloga

@lastro: zmień na inny, ten nie jest odpowiedni dla Twojej skory głowy. Jezeli masz problemy z łupieżem polecam szamponu z serii Fitokosmetik, broń boze tylko nie Head&Shoulders ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@lastro: Źle reagujesz na konkretny detergent- jest za mocny (sls, sles, scs itp.), przez co wysusza skórę głowy i sypie się wysuszony naskorek, albo uczula (często kuku robi cocamidapropyl betaine). W drugą stronę łupież wywoływać może też zbyt łagodny szapon stosowany co mycie, gdyż skóra może być przeciążona. Winowajcą też mogą być konserwanty Methylisothiazolinone i Methylchloroisothiazolinone, które wiele osób uczulają i mogą wzmagać wypadanie włosów(!). Sprawdź czy nowy szampon ma
  • Odpowiedz
@lastro: On ma to do siebie, że trzeba go trochę potrzymać na głowie. U mnie to trwało ok. 5 minut. Nie zrażaj się jeśli zaczną Ci początkowo mocniej wypadać, bo wtedy te „stare” włosy szybciej stają się słabsze i po prostu te które i tak miały wypaść - wypadną. Jeśli myjesz włosy codziennie to możesz zauważyć efekty po ok. 5 dniach.
  • Odpowiedz
On ma to do siebie, że trzeba go trochę potrzymać na głowie. U mnie to trwało ok. 5 minut. Nie zrażaj się jeśli zaczną Ci początkowo mocniej wypadać, bo wtedy te „stare” włosy szybciej stają się słabsze i po prostu te które i tak miały wypaść - wypadną. Jeśli myjesz włosy codziennie to możesz zauważyć efekty po ok. 5 dniach.

@przepalonebezpieczniki: A sama tak o go sobie wybrałaś czy ktoś
  • Odpowiedz
@zielonybrat: Ja mysle ze ten lupiez po prostu robi mi sie od aktualnego szamponu, bo ooglnie nie mam z tym problemu, wiec moze jakiko.wiek inny by dzialal, dlatego nie chce kupowac czegos przeciw łupiezowego, tylko przeciwwypadaniu włosow, bo z tym mam problem największy

@przepalonebezpieczniki: A po czym stwierdzilas ze ci wlosy nnie wypadają? Bo ogolnie wlosy i tak musza wypadac, wiec skad mam wiedizec kiedy cos działa a
  • Odpowiedz