Wpis z mikrobloga

Siema mirki, pytanko. Mam pomysł na apke mobilna i nawet znam się trochę na komputerach (format c: no problem). Nie wiem natomiast jak tanim kosztem ten projekt wcielić w życie. Jaki byłby koszt napisania apki, jakiś backend do tego. Gdzie najlepiej z tym uderzyć, pan hindus na fiverze czy może software house albo student za 3 piwa?
Pomocy bo mam już dość bycia biedakiem robakiem.
#programowanie #android #progrmaista15k #studentza3piwa
  • 23
ile by kosztowało napisanie czegoś jak Snapchat?

@e3b0c: Snapchat jest obecnie warty 1.7 miliarda dolarow czyli jakies 6300000000 zlotych + kwota na zlikwidowanie praktycznie monopolu. Jakies 10 miliardow zlotych.
@FortunaHej: nie, to jest tylko przykład bo apka będzie w gruncie rzeczy komunikatorem ale trochę innym. Wybacz, dla twojego dobra nie mogę więcej powiedzieć, musiał bym potem szukać killera po innych tagach co dodatkowo podniosło by koszty apki.
@ulke:
Właśnie nikogo nie znam. Backend mógłbym może i ogarnąć sam ze znajomymi bo jak już wspominałem umiem into komputery. Natomiast apki mobilne to dla mnie inna planeta. Jakieś opinie i doświadczenia
dla twojego dobra nie mogę więcej powiedzieć

@e3b0c: Ha ha ha ha. Ty nie masz pojecia ile kosztuje aplikacja mobilna, jakbys mial pomysl ktory jest wart wiecej niz 10 zlotych to dam sobie obie rece obciac.

Tam widzę apka od 200-1000 dolarow.

@e3b0c: Czyli chcesz kogos zabija za 4k pln?
Masz rację, nie mam pojęcia ale to już napisałem wyżej

@e3b0c: To dlaczego nie uznajesz mojej wyceny? Ja w przeciwienstwie do ciebie sie znam, nie groze nikomu smiercia bo mi sie jego wiedza nie podoba...
To dlaczego nie uznajesz mojej wyceny?

@FortunaHej: zapytałem o cenę zrobienia appki a nie całej firmy. Przecież obecny snap to pracownicy, infra, miliony userow. Chińczyk jak kopiuje iPhona to nie stawia firmy za bilion baksów. Nie umniejszam twojej wiedzy ale się po prostu nie zgadzam.

Zresztą nie tylko o hajs mi chodzi ale tez gdzie uderzyć, jak zacząć.

Z killerem to był żart, taki niskich lotów bo takie lubię.

@ulke: