Wpis z mikrobloga

@Czuowieg: ja w sumie przechodzilem teraz procesy rekrutacyjne w korpo, ale na szczescie zadnego z powyzszych nie bylo xD ale startowalem na stanowisko specjalistyczne (nie techniczne ani programista 15k) tak jak wspomnial @kholat1945 konkrety + miekkie wyciagane z kontekstow sytuacji jakie miales kiedys w swojej karierze.
Takze memiki zawsze smiesza, ale sa tez profesjonalne rekrutacje w kraju z kartonu xD

PS. Korpo oczywiscie zagraniczne xDDD
@TotalDisaster: W sumie całkiem spoko odpowiedź. Trzeba im lizać czasem tyłek na tych rozmowach, to najgorsze xD @janusz_umyslowy Te pytania to w ogole jest jakaś parodia. Ostatnio czekałem na jakieś pytania po angielsku na rozmowie. Myślałem, że może przykładowa gadka z klientem, czy opisanie poprzedniej roboty przy użyciu angielskiego. A tu #!$%@?, "How was your weekend" XD Drugie pytanie po ang. było o to co planuje na wakacje w dobie pandemii.
@Czuowieg: no ja mialem lekkie zdziwko, bo jak rozmawialem z HRowcem (ktory juz sprawdzal moj angielski) to rozmowa z managerami miala byc polski + kilka zdan po angielsku, a tu na wstepie czy nie bede mial nic przeciwko jak jebniemy calosc po angielsku xD
I w sumie po kilku rozmowach ktore mialem to lepiej jest mowic calosc w obcym, bo jak mowilem tylko wstawki to wychodzily #!$%@?, a jak juz sie
@kholat1945 teraz byłem na dwóch rozmowach na stanowiska techniczne i na pierwszej pytali bardziej o moje życie i w jakim kierunku chce się rozwijać, a w drugiej czy potrafię odkręcić koło od samochodu (a mam projektować duże konstrukcje stalowe) i czy wiem co to Niuton i ile ma przyszpieszenie ziemskie.

Byłem w życiu już spokojnie na ponad 20 rozmowach na różnorodne stanowiska (mam 23lata) i najtrudniejsza rozmowę jaką miałem była na kasjera
w branży technicznej, raczej same poważne pytania techniczne. Chociaż zdarzają się np. czym Pan będzie do nas dojeżdżał, żeby zobaczyć czy ma prawko.

@kholat1945: W automatyce brak prawka to poważny problem.
Te pytania to w ogole jest jakaś parodia. Ostatnio czekałem na jakieś pytania po angielsku na rozmowie. Myślałem, że może przykładowa gadka z klientem, czy opisanie poprzedniej roboty przy użyciu angielskiego. A tu #!$%@?, "How was your weekend"

@Czuowieg: Mnie to nie dziwi. Na rozmowie zdarzało mi się pogadać przyjemnie po angielsku z dziewczyną z kadr o weekendzie i hobby, odznaczyła że umiem, a potem rozmowa ze specjalistą. Nie wymagam od