Wpis z mikrobloga

z takich nowych odkryć to zawsze czytałem i tak robiłem, ze mieliłem do AP drobniej niż do V60, tak o połowę drobniej. okazało się że najlepiej mi smakuje mielone podobnie do V60, przy mniejszym przemiale za dużo kwasowości. do tego Fellow+papierowy filtr i jest w pytę

#kawa
mapache - z takich nowych odkryć to zawsze czytałem i tak robiłem, ze mieliłem do AP ...

źródło: comment_1611129301ykRJZLE8wQgDRuqCJyOPAL.jpg

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mapache a ja właśnie gotuje wodę żeby zalać moją najtańszą kawę rozpuszczalną z biedronki, pozdrawiam

@TypowyDaltonista: z kawą jak z w----y - każdy powinien pić tak jak lubi, nawet jeżeli innych ma to oburzać ;)
  • Odpowiedz
@mapache: Dzięki :) od niedawna mam aeropress + fellow i mój poprzedni młynek się sypie, więc szukam czegoś nowego

z ciekawości, używasz fellow zamiast standardowej końcówki, nawet do kaw innych niż espresso?
  • Odpowiedz
@Uncpy: Fellow w ogóle nie używam do espresso ( ͡° ͜ʖ ͡°) a standardowej już bardzo rzadko. przy fellow jest wygodniej i bardziej mi odpowiada kawa z jego użyciem
  • Odpowiedz
@mapache: Mirku, gdzie kupiles takie trzymadelko na filtry do dripa? Cos podobnego szukam ale wszedzie albo wielkie kobyly albo mi sie nie podobaja :P Twoje jest super. Jakis link zapodasz? Dzieki
  • Odpowiedz