Wpis z mikrobloga

@Kielek96:

Raz w pierwszym Rome zdechł mi top tier 9 czy nawet 10 gwiazdek... 35 lat ojczyzny nie widział i już nie wrócił,

Innym razem straciłem Walleca jak grałem Szkocją w kampanii angielskiej bo zapomniałem że jego oddział nie ma boosta do HP.
  • Odpowiedz
@Kielek96:

Jeszcze w ramach ciekawostki z odwrotnej sytuacji. któregoś pięknego razu brakowało mi generałów grając Scypionami. Patrzam na jakąś wrogą armię a tam sama milicja hoplicka x20 XD

A ja na to biorę DWA oddziały, Jeden Pretorianie konni i drugi Kohorta pretoriańska... Bitwa trwała z chyba kurna godzinę, wygrać jakimś wałem wygrałem ale generała nie dostałem. No ból podobny do utraty tego 10cio gwiazdkowego. XDD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Kielek96: Ogólnie w medku wartość generała jest mocno przesadzona imo Możesz mieć stosunek 1:10 pod koniec bitwy a jak udupisz wrogiego dowódcę to i tak zapewne wygrasz. Mogli zrobić, że np na VH morale jednostek po czymś takim nie spadają.
  • Odpowiedz
@Michal0173: Rzeczywiście to jest bardzo przesadzone ale mimo wszystko to jest jakaś logika bo w realnym życiu pozbawienie dowództwa i zastąpienie nim kogoś mniej kompetentnego może mieć decydujacy wpływ na losy bitwy.
  • Odpowiedz