@Pablo_Pablito_Santo_Subito: a ja niestety nie. Ludzie wychowani w latach powojennych szli bardzo często tuż po podstawówce do roboty, bo ta była zawsze. Wykształcenie nie było dla wszystkich tak jak teraz. Czasy były inne, podobnie jak rzeczy, na które kładziono nacisk. Nie tak jak teraz, kiedy pisanie w ten sposób oznacza debilizm.
@FELIX90: punkt dla Ciebie, ale to dalej świadczy źle o piszącym. Nauczyć się można choćby czytając książki, a że nawet tego nie robią, to szkoda mi się pochylać ze współczuciem
@maciejunio: Może pani Stanisława ma 80 lat i chce kupić perfumy wnuczce na prezent. Wholesome historia, nie tak mało prawdopodobna. @Pablo_Pablito_Santo_Subito: Wartościujesz kogoś po tym czy czyta książki czy nie?
@dmnbgszzz: nie, wartościuję ludzi na podstawie wielu czynników, czytanie i umiejętność przełożenia poznanych norm gramatycznych i ortograficznych jest jednym z tych czynników ¯\_(ツ)_/¯
Wykształcenie nie było dla wszystkich tak jak teraz. Czasy były inne, podobnie jak rzeczy, na które kładziono nacisk. Nie tak jak teraz, kiedy pisanie w ten sposób oznacza debilizm.
@FELIX90: Babka może pisać w ten sposób bo nie orientuje się w piśmie maszynowym, bo nie każdy jest kąkuterowcem. Nie zmienia to jednak faktu, że trochę zakrzywiasz obraz edukacji za komuny. Kiedyś każdy systemowo prawie był przymuszany, żeby zdać maturę. Ci co
@XIONC_CI_MORDE_LIZAL: niczym tego nie tłumaczę. Odpowiedziałem na jeden komentarz a ty i reszta randomów to przeżywacie przez pół dnia i piszecie elaboraty. Wisi mi to
Kiedyś każdy systemowo prawie był przymuszany, żeby zdać maturę
A tymczasem ( ͡°͜ʖ͡°) Ukraincy nigdy się nie zmienią, bo oni mentalnie są tacy sami jak kacapy. Oba kraje zniszczone przez oligarchów i korupcję. Aj, zapomniałem, że teraz nie można nic pisać złego na Ukrów, tak jak na Żymian. XD
#perfumy
@Pablo_Pablito_Santo_Subito: Wartościujesz kogoś po tym czy czyta książki czy nie?
Starałem się jak najbardziej zepsuć to zdanie, a szyk zdania i tak jest dobry, więc tak:
- popełniają błędy gdziekolwiek tylko się da
- kropki zamiast spacji
- szyk zdania jest taki, że zdanie jest całkowicie niezrozumiałe
I ty to tłumaczysz wiekiem? XD
Po podstawówce normalny człowiek ma pełną umiejętność komunikacji i nie popełnia błędów. Bo tego właśnie go
@FELIX90: Babka może pisać w ten sposób bo nie orientuje się w piśmie maszynowym, bo nie każdy jest kąkuterowcem. Nie zmienia to jednak faktu, że trochę zakrzywiasz obraz edukacji za komuny. Kiedyś każdy systemowo prawie był przymuszany, żeby zdać maturę. Ci co
@XIONC_CI_MORDE_LIZAL: niczym tego nie tłumaczę. Odpowiedziałem na jeden komentarz a ty i reszta randomów to przeżywacie przez pół dnia i piszecie elaboraty. Wisi mi to
@MinisterPrawdy: xDDDDDDDDD