Wpis z mikrobloga

Czy #lidlomix jest w stanie "zagnieść" ciasto drożdżowe w porównywalnym stopniu do robota planetarnego z hakiem? Regularnie robie pizze z długim czasem wyrastania, pieczoną w 470 stopniach i zależy mi, żeby ciasto było dobrze wyrobione.
Stoję przed wyborem jak wyposażyć nową kuchnię i lidlomix kusi tym, że jest w stanie zastąpić wagę, blender, parowar etc, więc oszczędzam sporo miejsca.
  • 8
  • Odpowiedz
@pr0pr: Krotko - nie. Sam czesto robie pizze i aktualnie uzywam kitchenaid-a pro, a i tak jestem srednio zadowolony. Natomiast Lidlomix to jest porazka na calej linii, nawet pol porcji nie moze ugniesc. Na tagu #chleb jakis mirek pisal cos o kenwoodd titanum czy jakos tak, ale nie mam i nic nie moge powiedziec.
  • Odpowiedz
@c_t_bolton: Dzięki za odpowiedź. Co do piecyka, to może coś zmienili, albo zaniżają, bo jak kupowałem, to na pewno podawali okolice 500 stopni + po zakupie mierzyłem pirometrem nagrzany kamień i były okolice 460-480 stopni.
  • Odpowiedz