Wpis z mikrobloga

Przestępstwo w 2019: pobicie
Przestępstwo w 2020: spacer
Przestępstwo w 2021: saneczkarstwo i chęć zjedzenia pizzy

Brawo Polska Policja, czuję się bezpieczniej

#bekazpisu
#policja
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Brawo Polska Policja

@stefan_pmp: a co ma do tego policja? Jak cię Pan batem wysmagał po plecach to miałeś prensje do bata czy do pana?

Policja to nie jest etacik w korpo, albo umowa B2B gdzie sobie możesz powiedzie a j... się wszyscy jutro nie przychodzę do roboty bo mi się ni podoba, że muszę pracować dla firmy, która wspiera X, Y labo Z. To jest służba, dostajesz rozkaz, rozkaz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@Wyrelworelowany: "Policja to nie jest etacik w korpo, albo umowa B2B gdzie sobie możesz powiedzie a j... się wszyscy jutro nie przychodzę do roboty bo mi się ni podoba, że muszę pracować dla firmy, która wspiera X, Y labo Z. To jest służba, dostajesz rozkaz, rozkaz musisz wykonać. Argumentu ad Hitlerum tu nie działa."

A dlaczego gdy strajkowali i walczyli o przywileje dla siebie to nagle dało się zamiast mandatów
  • Odpowiedz
@Hrabia_Horeszko:

Każdy policjant ma własny rozum

I tu się mylisz. Mnie spisano za chodzenie z moją dziewczyną za rękę po wsi. Dodatkowo zagrożono, że jak następnym razem nie będziemy przestrzegać obostrzeń to dostaniemy mandaty. Było to w kwietniu gdy zakazano poruszania się w grupach do sklepów. Nikogo nie obchodziło, że mieszkamy razem. W radiowozie była dwójka policjantów i żandarm. W policji jest dużo frustratów, mało samodzielnie myślących osób, bo takie
  • Odpowiedz
@ZasilaczKomputerowy: Oj pełna zgoda i piszę to jako ktoś, kto kiedyś miał właśnie takie zdanie. Do pewnego momentu moje spotkania z policją to niezapięte pasy i złe parkowanie, ba nadal nie jstem żadnym bandytą i mi osobiście nic nie zrobili. Ale widzę wyraźnie, że to nie jest żadna formacja broniąca obywateli, a zwykłe psy służace władzy do wykonywania obowiązków, zresztą tak jak wojsko. Pluję na obie te formacje
  • Odpowiedz
  • 2
@itjustworks Nie rozumiesz specyfiki pracy w służbach mundurowych. Po drugie znasz kogoś kto dostał mandat za jazdę na sankach, czy tylko tak biadolisz dla zasady?
  • Odpowiedz
@Nanuno:
Nie, wystarczy mi że widzę smutnych panów stojących przy górkach ze śniegiem i przy lokalach które postanowiły postawić się kompletnie nieprzemyślanym zasadom z tiktoka premiera.
  • Odpowiedz
@Stallion45: Zawsze się czepiali o jakieś drobnostki typu, że sobie pije p--o z dala od cywilizacji. Ganiali mnie za gówniarza przed koncertami bo sobie p--o piłem gdzieś w polu. Była też sprawa o jakieś rzucanie śnieżkami. Czujesz? Gówniarze się śnieżkami rzucały, jedna mamusia policję wezwała, a oni z tego zrobili sprawę. Za to jak były prawdziwe kłopoty (ktoś mi się do domu włamał), to nawet patrolu wysłać nie chcieli bo
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@nie_swiruj: Nie jest luźniutko, ale jest względnie zgodnie z prawem. A u nas nawet pojedynczego nie potrafią zrobić, bo albo s---------y na poziomie logiki, albo legislacyjnie.
  • Odpowiedz
@stefan_pmp:
Polska policja zasługuje na pogardę, ostracyzm i opluwanie. Nie należy się zadawać z pieskami władzy. Pieprzenie typu "ja tylko wykonuję rozkazy" było i jest słabym argumentem.
  • Odpowiedz
@itjustworks: Czyli tak jak myślałem robisz zamieszanie o nic. No, ale ważne, że plusy na wykopie się zgadzają. Lockdown nie jest tylko w Polsce. Ba! W niektórych krajach jest znacznie bardziej surowy. A dodam tylko, że fakt iż Policja patroluje stoki, czy ulice nie jest równoznaczny z represjami. Zwyczajnie mogą pełnić służbę patrolową w danym miejscu i pilnować bezpieczeństwa. Z resztą policjanci na stokach są nie od dziś, bo można
  • Odpowiedz