Wpis z mikrobloga

Progres przygotowań do wejścia na #youtube :
- nagrywarka 4k [✓]
- nagrane materiały wideo z #ps4 [ok 80%]
- nazwa kanału [✓]
- tytuły odcinków [80%]
- napisany scenariusz [10% na kartce, ważne informacje w notatkach na telefonie zbierane kilka dni, pozostało złożyć to w całość]
- mikrofon [✓ tymczasowo pożyczony od kolegi]
- nagrany dźwięk [X]
- zmontowany materiał [X]
- zebrane informacje do materiału [ok 90%]
- plan na ten rok [70%]
- plan na 5 lat [50%]

Coś, co było przez 8 lat i jeszcze 2 tygodnie temu nierealne, dzisiaj realizuję ( ʖ̯)
  • 11
@Resputin: Roboty nie rzucam, jeśli już to bardziej tworzę nowe, przyszłościowe źródło dochodu, zresztą praca mi pozwala sfinansować to, co chcę zrobić na YT :D ale w przyszłości również nie zamierzam rzucać pracy, bo tam się mocno rozwijam ;) no i mając 2 źródła dochodu, które naraz się nie mogą wysypać przez jakąś #!$%@?ą pandemię, to bardzo dobra przyszłość ;)
Temat, to ogólnie mogę powiedzieć, że publicystyka związana z grami, lecz
@JEST-SUPER: powiem szczerze ze jesli liczyłbym na to że twórczość przyniesie mi „przyszlosciowe zrodlo dochodu” to juz dawno bym się poddał.

Wiekszosc ludzi mysli ze wrzuci stream z gry i zdobedzie 50 tys wyswietleń plus 3000 subów. Niestety to tak nie działa, bo jest tych materiałów cała masa. Wlasnie przez to, tematyka gier jest obecnie bardzo słabo opłacana. Na razie jednak nie musisz sie tym przjmowac bo zeby zarobic 1 grosz
@Pieskor: Dlatego nie robię tego dla pieniędzy, tak jak napisałem pracy nie rzucam i w przyszłości też tego nie zamierzam zrobić ;) Jestem tak samo świadomy, że jak coś zarobię to może po roku i to jakieś grosze pewnie, także luz, ale patrząc na to gdzie chcę być za 5 lat, to wtedy już powinno przynosić całkiem fajne pieniądze siłą rzeczy wraz z rosnącą liczbą subów.

A co nagrywasz? Bo tak
@JEST-SUPER: branża moto i testy aut. Też tego sporo jest ale trochę działam w niszy bo to recenzje starych, używanych aut :)

Trochę zbyt demotywująco napisałem ten komentarz wyżej, a nie taki był zamiar. Generalnie życzę jak najlepiej, a kanał na yt to super pomysł :) bardziej miałem na myśli żeby tworzyć mając przy tym radochę.
@Pieskor: haha na tak to zazwyczaj jest jak ktoś napisze, że chce wejść na YT, ktoś zawsze powie, że to nie jest takie kolorowe ;D tak samo pewnie będą tacy, co po obejrzeniu powiedzą, że to wcale nie jest dobre albo na wysokim poziomie, także wiem, że trza się z tym liczyć ;)

@dwiestronyhistorii: no to mamy już 2 potencjalnych subskrybentów, z pewnością zawołam! ( ͡° ͜ʖ ͡
@JEST-SUPER: heh, konkurencja jest taka duża że głupie byłoby zniechęcanie jednej osoby :D

Niemniej, ja też jak słuchałem to się zniechęcałem. Trochę w tym prawdy było, a największe zdziwienie to że suby wcale tak szybko nie wpływają. Wszystsko zgodnie ze sztuką i pierwsze 1500 wyświetleń zajęło mi 3 miesiące :) można się zniechęcić jak na konkurencyjnym kanale wpada 100k w 3h :P
@Pieskor: tak, na początku potrafi to być dołujące, sam widzę u siebie, że w jedne dni ogladając jakieś kanały na YT się zniechecałem, ze to się może nie udać, a w inne dni zobaczyłem coś innego na YT i się utwierdzałem, ze to dobry pomysł i jest ogromna szansa rozwoju.

A finalnie to jest kwestia tego, co sam chcesz zrobić, a nie patrzeć na to co inni robią. Jeśli jest to