Aktywne Wpisy

HoroLive +38
Kurde, mam w pracy babkę 46 lat, samotna. ja 28 Nie najładniejsza, nie najbrzydsza. Dostałem dzisiaj od niej dziwną "propozycję' XD Rozmawialiśmy o wynajmie, cenach mieszkań. Ona jako, że ma swoje mieszkanie własnościowe, ja wynajmuję to mocno się zdziwiła, ze płacę 2200zł w łodzi, a ze wszystkimi opłatami z 2600 mi wychodzi. Ona ma swoje i mówi że płaci 600, wielka płyta 2 pokoje. Dostałem od niej dziwną propozycję, że w sumie

ChromeOsFan +248
Zarabiam w Polsce obecnie 6200zł netto. Wszedłem na stronę z ogłoszeniami samochodów żeby sprawdzić jakieś auto które mi się podoba wizualnie. Gdyby odkładać 100% wynagrodzenia potrzeba 0,21 miesiąca żeby odłożyć na takie auto o ile oczywiście jego cena nie wzrośnie. Załóżmy jednak inny scenariusz realistyczny że mogę odkładać 1400 zł miesięcznie bo reszta idzie na wynajem + jedzenie + hobby. Wtedy czas odkładania pieniędzy wzrasta do 1 miesiąca czyli ponad 0,083 Lat!!!
źródło: image
Pobierz

Czy ESP8285 może pracować bez zewnętrznego kwarcu i pracować tylko na wbudowanym? Niepotrzebny mi moduł WiFi. Nie bardzo rozumiem ten fragment.
źródło: comment_1610130119frWipZmjJ704PIxikoHTld.jpg
Pobierz@Analityk: nie wydaje mi się ( ͡° ͜ʖ ͡°) w każdym innym MCU, którego używałem Uart działał na wewnętrznym kwarcu
@SweetDreams: mcu nie mają wewnętrznych kwarców, to może być generator RC. Tylko kilka firm (np. NXP, Microchip) potrafi je zrobić na tyle dokładnie (błąd < 1%), żeby UART się nie rozjeżdżał w pełnym zakresie napięć zasilania i temperatur.
ESP8285 jest robiony pod WiFi i wymagania co do
@zetisdead: racja