Aktywne Wpisy

Stulejman_Beznadziejny +1128
Zawołałem was, bo rok temu obiecałem, że sprawdzimy o ile wzrosły ceny mieszkań i średnia pensja i porównamy. Porównanie cen na obrazku, średnia pensja za luty 2025 wynosi 8613,14 zł brutto wobec 7978,99 zł rok wcześniej. Mieszkania podrożały średnio o 7,21% (najmocniej Gdańsk i Wrocław, kolejno 12,76% i 10,91%). W 3 z 5 TOP 5 miast wzrost jest mniejszy niż wzrost średniej, w 2 znacznie go przewyższył. Gratulacje dla @sezonowiec1 bo
źródło: ceny mieszkań
Pobierz
masz_fajne_donice +132
źródło: UQ4ADV24FBELTKV7EQSKNSBM2I
Pobierz

#narkotykizawszespoko
#alkoholizm
źródło: comment_161010171880NlL8i1r6Sv1CfbuPoInA.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Naucz sie definjcji slow. Nie twierdze, ze n-------i sa zle, a benzo sa dobre np. Twierdze ze benzo to nie n-------i i tyle. Czego nie rozumiesz?
Jesli wszystko zostanie uznane za uzywki, nie bedzie podzialu na zle n-------i i dobry imprezowy a-----l. Wszystko bedzie uzywka bez kalsyfikacji wedlug prawa, a moze w koncu wedlug szkodliwosci.
Według Wikipedii są dwie definicje narkotyków. Jedna uwzględnia właśnie tylko nielegalne substancje, a druga wszystkie środki psychoaktywne.
@gekon9633: ty chyba czegos nie rozumiesz... benzo to nie n-------i... zapewne fentanyl to tez nie n------k co?
@mindrape: to tzw. definicja dla idiotow
Nie wiem czy dla idiotów, ale w praktyce to właśnie ta definicja jest bardziej obecna w świadomości społecznej, czy w mediach. Osobiście wolę tą drugą, a najlepiej mówić moim zdaniem po prostu o środkach psychoaktywnych i niekoniecznie nazywać je nartkotykami, czy często niepotrzebnie dzielić ze względu na status prawny.
Mimo wszystko OP nie popełnił generalnie błędu, bo nie ma jednoznacznej definicji i jego pojmowanie tego słowa wydaje się być nawet
To ze cos dla mnie jest lekiem, nie narkotykiem nie oznacza, ze sadze, iz ten lek jest mniej szkodliwy od czegos co prawnie jest uznawane za n------k. Wszystko zalezne jest od dawki i częstotliwości jej przyjmowania.
Pisalem to juz wielokrotnie, wole okreslenie uzywki, wtedy nie ma zadnego podzialu na lepsze czy
@mindrape: no to rpzeciez mowie, ze dla idiotow...
@gekon9633: nikt rozsadny tak nie mowi, n------k to cos co ma substancje psychoaktywna, tyle. KAwa i herbata to tez n-------i
@kfiatek_na_parapecie trzymał warte i napisał wszystko co bym napisał sam. Nic do dodania.