Wpis z mikrobloga

Wie ktoś jak działa przekierowywanie paczki w DPD? Wczoraj o 17 dostałem maila, że paczka jest w kraju. 1,5 godziny później użyłem opcji przekierowania na inny adres poprzez ich stronę. Dzisiaj widzę na trackingu, że jednak w to przekierowanie mają wywalone i chcą dostarczyć na adres pierwotny. Jest to paczka z Amazonu amerykańskiego. W pierwotnym terminie jej przybycia(około wigilii), byłem tam gdzie miała dojść paczka. Przedmiot był już nawet w moim mieście, ale ponoć kurier odmówił dostarczenia przesyłki bo była w tak złym stanie. DPD od razu wysłało paczkę jako zwrot, nie mając ze mną żadnego kontaktu uprzedniego. Skontaktowałem się z Amazonem i oni wysłali na nowo przedmiot. Adresu dostawy już nie byłem w stanie zmienić bezpośrednio u Amazona, a boje się że może być znowu taka sama akcja jak przed wigilią. Ktoś miał podobną sytuację z tą firmą? #dpd #kurier #paczka
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tomaszek1161: nie wiem czy jest jakaś różnica dla przesyłek krajowych i zagranicznych, ale jeśli chodzi o krajowe, to od jakiegoś czasu przekierowania zupełnie nie są brane pod uwagę (próbowałem z kilkunastoma paczkami). Ostatnio nawet wydzwaniała i spamowała mi mailami pani z DPD i dopytywała, czy paczka została odebrana od kuriera w pierwotnie podanym miejscu, czy w miejscu wpisanym w przekierowaniu, najwyraźniej paczka zgubiła się w systemie po tym przekierowaniu (kurier
  • Odpowiedz
Dzięki wielkie za pomoc! Mam sąsiadkę piętro niżej to może ona będzie w stanie odebrać(jeśli kurier zadzwoni). Jak znów zobaczę, że będą chcieli przesyłkę odsyłać to będę musiał robić drame na infolinii. Z paczkomatami najmniej problemu, ale niestety się dało w tym wypadku
  • Odpowiedz
@kokosanki: @maslo__orzechowe: o dziwo jednak paczka została dzisiaj przekierowana. Trochę ten system jest dziwny, bo paczka zamiast zostać przekierowana w oddziale Warszawskim, musiała dojść najpierw do miejscowości pierwotnej w Dolnośląskim, by tam została przekierowana na województwo Kujawsko-Pomorskie. Ważne że jednak to ogarnęli :>
  • Odpowiedz
@tomaszek1161: Z całym szacunkiem, ale jak sobie to wyobrażałeś? Przesyłka jest w transporcie i magicznie zostanie naklejony nowy list? Dopiero, gdy kurier otrzymuje ją do doręczenia, wyskakuje, że jest dyspozycja "przekierowania" i ktoś inny ogarnia wtedy nowy list.
  • Odpowiedz
@Gumispam: myślałem, że skoro dostałem mail o zarejestrowaniu paczki w głównej siedzibie Warszawskiej, bez informacji o przemieszczeniu, to będzie szansa o przekierowaniu jej jeszcze tam(przekierowałem od razu jak odczytałem maila czyli te 1,5 godziny). Mi nie przeszkadza czas wysyłki, b--ń Boże. Bardziej to po prostu problem teraz dla DPD, ale cieszę się że jednak udało się to zrobić
  • Odpowiedz
@Gumispam: no i w trackingu miałem napisane, że będzie dostarczona pod oryginalny adres(chwili gdy już była w oddziale gdzie pierwotnie miała być dostawa). Dopiero dzień później jakby przetworzyli moją prośbę o przekierowanie
  • Odpowiedz