Wpis z mikrobloga

Gotowanie Własnej Żaby - odcinek 3

1. Spróbuj kopnąć klamkę w drzwiach, jeśli zrobiłeś to bez problemu zaświeć stopą światło

2. Wczorajsza pizza z oliwa z oliwek wywołała poruszenie - dziś idziemy dalej - jajko na twardo z łyżką z oliwy z oliwek zamiast majonezu, jeśli nie do pomyślenia bez majonezu to jedno jajko zjedz tak, a drugie inaczej, albo połówke - cokolwiek

3. Zdjęcia na telefonie - pewnie masz 1000 - usuń 100, raz że ich nie przeglądasz, dwa nie przydadzą się do niczego, po trzecie pewnie wyglądają jak te obok

4. Za małe lub totalnie wyblakłe ubrania pociachaj na szmatki - zacznij od jednego starego podkoszulka, szmatka się przyda

5. Zetrzyj kurz z chociaż jednej półki lub konsoli - może być wilgotna szmatka, nic nie trzeba więcej

6. Napisz na kartce trzy najfajniesze wg Ciebie zwroty lub zdania z gry lub serialu, który właśnie oglądasz - oczywiście w języku obcym - jak sie wstydzisz, że ktoś znajdzie tę kartkę to ją wyrzuć zaraz potem albo spal

7. Dziś zrób sobie 30 minut słuchania muzyki latynoskiej do tanczenia - nie musisz tańczyć po porostu posłuchaj przy okazji latino dance music albo coś w tym stylu

Celem powyższych kroków jest powolne, nie rewolucyjne zwiększenie jakości życia, przygotowanie się do zmiany jeśli los lub sami się na nią zdecydujemy oraz wzbogacenie osobowości.

Powtarzaj je regularnie i dodawaj kolejne - u mnie zadziałało.

Ale jeśli masz depresję lub cukrzycę lub inne choroby skorzystaj z pomocy lekarza specjalisty

#przegryw #wygryw #gotowaniewlasnejzaby #dieta #wychodzimyzprzegrywu #mikrokoksy

Wołam @non-serviam zgodnie z życzeniem
  • 13
  • Odpowiedz
Za małe lub totalnie wyblakłe ubrania pociachaj na szmatki

@Kbckrkkwi: za male tak. Totalnie wyblakle I zuzyte ubrania sa najwygodniejsze, ja w nich spie. Taka bluza to jak czesc ciala ()
  • Odpowiedz
2. Wczorajsza pizza z oliwa z oliwek wywołała poruszenie

@Kbckrkkwi: jeszcze jak, miałem jeść sałatkę, a tu cyk picta ( ͡° ͜ʖ ͡°) nie będę się sprzeczał przecież ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
1. Spróbuj kopnąć klamkę w drzwiach, jeśli zrobiłeś to bez problemu zaświeć stopą światło

@Kbckrkkwi: co #!$%@?? w jaki sposób to ma w czymkolwiek pomóc? XD
  • Odpowiedz
@xVolR: może niejasno się wyraziłem, chodzi o dotknięcie stopą klamki - a po co? To wstęp do rozciągania się i podniesienia sprawności fizycznej - ot klamka widoczny cel i każdy ma w domu
  • Odpowiedz
7. Dziś zrób sobie 30 minut słuchania muzyki latynoskiej do tanczenia - nie musisz tańczyć po porostu posłuchaj przy okazji latino dance music albo coś w tym stylu

@Kbckrkkwi: po co? :D muzykę klasyczna rozumiem, ale czemu latino

BTW kto je jajka z majonezem fuuu
  • Odpowiedz
@rindo: po pierwsze żeby poszerzyć horyzonty, po drugie jest to bardzo skoczna i radosna muzyka, której rytm wzmaga ruch - w sensie aż chce się tupać nogą. Rytm jest ważny, tak jak wojownik używa swojego rytmu, żeby lepiej maszerować, tak ja polecam między innymi rytmy latino, żeby być może z większym entuzjazmem poćwiczyć, porozciągać się lub mieć dobre flow umysłowe w pracy.
  • Odpowiedz