Wpis z mikrobloga

@B3RC1K: Autonomous to fotele z Chin które ładnie wyglądają na fotkach. Jest pełno recenzji np. na reddzicir gdzie ludzie jadą po nich za słaba jakość wykonania, ergonomię, słaby support.
@silentpl: a co uważasz na temat zagłówków? Widzę, ze na zdjęciach nie ma. Pracowałem do tej pory w 3 biurach i w żadnym z nich fotele nie miały zagłówkóch.

PS. Znalazłem fotel, na którym pracowałem. Gdy poznałem cenę to odpuściłem :/
Trzeba zacząć odkładać pewną część na poprawę ergonomii. Jestem ciekaw czy z pracy znalazłoby się jakieś dofinansowanie do tego.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Caishen:
branża mebli biurowych/ergonomiści
1. Nie polecają zagłówków bo te często są źle ustawione (zbyt do przodu) przez co głowa nie jest w pionie i nie spoczywa na kręgosłupie lecz wisi do przodu i włącza ścięgna oraz mięśnie prowadząc do bólu.
2. Są one dość drogie, szczególnie gdy klient planuje zakup kilkuset lub kilku tysięcy foteli. Nagle trudniej sprzedawcom umotywować zyski z posiadania żaglówka gdy ich finansier widzi skok ceny o
@silentpl: Widzę, że polecasz Steelcase model Gesture. Testowałem i był dobry. Jak byś porównał do Leap i Please? Akurat wybieram między tymi 3 do biura. Jakieś sytuacje, w których jeden jest lepszy niż drugi?
@R4vPL: Ty przynajmniej normalnie nogi postawisz na ziemi xD
U mnie (169) siedzenie jest za głębokie, przez co nie mam nóg ustawionych pod kątem 90 stopni. Dodatkowo ciężko z ustawieniem płasko stóp na ziemi.
@Zyvik: No ja nie narzekam za bardzo na swój, kupiłem - ale trochę kosztował i nie wiem czy nie przepłaciłem i czy jest rzeczywiście wart tych monet bo nie mam porównania, stąd byłem ciekaw
  • 1
@Anhezjel:
1. Gesture
2. Leap
3. Please

Gesture najlepiej wygląda. Jest szalenie wygodny i ma te kosmiczne podłokietniki
Leap jest spoko. Wygodny i ładny. Please moim zdaniem wypada trzeci za wygląd.
@kermirz: Tak szczerze, to za 300 zł nie posiedzisz. Miałem fotel za 1,8k (1.8k w 2004 ofc), taki 15letni i dalej działał, baa, wyglądał jak średnio używany, ale musiałem zmienić. Najlepszy jaki miałem. Kupiłem marcusa w ikea za 600 zł, i jest ciut gorzej, ale i tak zajebiście. Jak na 6 stówek, 100/10
branża mebli biurowych/ergonomiści

1. Nie polecają zagłówków bo te często są źle ustawione (zbyt do przodu) przez co głowa nie jest w pionie i nie spoczywa na kręgosłupie lecz wisi do przodu i włącza ścięgna oraz mięśnie prowadząc do bólu.

2. Są one dość drogie, szczególnie gdy klient planuje zakup kilkuset lub kilku tysięcy foteli. Nagle trudniej sprzedawcom umotywować zyski z posiadania żaglówka gdy ich finansier widzi skok ceny o 10% (np
  • 6
@silentpl: swego czasu mocno szukalem krzesla i w tym celu zjechalem z 7 roznych sklepow, czy to ogolnych, czy to dystrybutorow, i siedzialem w wielu krzeslach za ok 2k jak ergohumany, grospole, bejoty, wau, czy tez drozszych jak herman millery, kinnarpsy i steelcase'y. tansze to jednak nizsza jakosc wykonania i mimo posiadania wiekszosci regulacji, nie potrafilem wygodnie w nich usiasc. embody troche do mnie nie trafil, aeron, mimo tygodniowych testow, nie