Wpis z mikrobloga

@Bratkello: Bo ma rację, obecnie już nie opłaca się jeździć. Ja jako że płacę podatki we Wrocławiu mogę nadal kupować tańsze bilety okresowe ... ale to tylko teoria. Ponieważ już dawno przesiadłem się na napisaną przez jakiegoś studenciaka apkę "urbancard" to z plastikowej karty zrezygnowałem (leży gdzieś ale o dziwo moje konto zniknęło i nie mogę i tak kupić na nią biletów - ciekawe czy ma to związek z tym,
  • Odpowiedz
@chilon: a dochodzi jeszcze jedna kwestia - przy przejściu na zdalną sporej ilości osób bilety okresowe są potrzebne jak Jacy suszarka do włosów. Więc nic, tylko wsiadać w MPK, płacić prawie piątkę za bilet i modlić się, żeby tramwaj nie wyleciał z torów.
  • Odpowiedz
@chilon: Ja ostatnio ostro skisnąłem z urbancard jak byłem tam 2 tygodnie temu anulować bilet i koleś otworzył jakąś stronę z moimi danymi po czym musiał otworzyć stronę z wnioskiem o anulowanie to wziął zrobił screenshota i wkleił do painta moje dane i ręcznie do wniosku na innej stronie przepisywał xD

Także się już nie dziwię, że te wszystkie aplikacje i systemy powiązane z Urbancard tak źle działają xD
  • Odpowiedz
@Tommy__: Źle to mało powiedziane. Nikt tego nie przemyślał i tak kupując bilet czasowy musisz podać numer boczny pojazdu ... czasami jest tak zawalony, że go nie znajdziesz, zabawne jest to, że możesz się przesiąść w ciągu godziny nawet 20 razy więc po co ten numer? Nie mają nawet opcji "kup ponownie", tylko ciągle musisz wybierać z listy konkretny bilet. Płatność przez blika, to porażka jak klikniesz w czytanie regulaminu
  • Odpowiedz
@Bratkello: Zgadzam się z tym w 100%. 4.60 za przejazd to mógłbym płacić za punktualną, czystą i tak bardzo jak to tylko możliwe bezawaryjną komunikację. Nie za ten syf który jest nam dostarczany. Czy to tramwaje czy to autobusy wiecznie spóźnione, brudne. Latem gorąco, w zimę zimno. Rozkład układany przez kogoś kto chyba ani metra komunikacją miejską w życiu nie przejechał. Dramat jednym słowem. Przez wiele lat opierałem się przemieszczaniu
  • Odpowiedz
@Bratkello: No niestety, ale taka jest prawda. Sam zawsze byłem fanem transportu zbiorowego, ale od początku pandemii praktycznie nie korzystam z MPK - dużo ludzi (w czasach przedpandemicznych mi nie przeszkadzało), duszno i jeszcze teraz drogo.

Rzadko kiedy przemieszczam się samemu, ale jeśli muszę, to najczęściej do biura, do którego zacząłem chodzić pieszo. W pozostałych przypadkach jeżdżę zazwyczaj z dziewczyną i przy dwóch osobach naprawdę Uber/Bolt/Freenow wychodzi taniej albo porównywalnie
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Bratkello: Wniosek? Trzeba jeszcze bardziej dosrać kierowcom, więcej ograniczeń, więcej buspasów, więcej zwężania dróg aż w końcu samochód będzie gorszy od MPK. Poprawiać coś? A na co to komu?
  • Odpowiedz
Źle to mało powiedziane. Nikt tego nie przemyślał i tak kupując bilet czasowy musisz podać numer boczny pojazdu ... czasami jest tak zawalony, że go nie znajdziesz, zabawne jest to, że możesz się przesiąść w ciągu godziny nawet 20 razy więc po co ten numer? Nie mają nawet opcji "kup ponownie", tylko ciągle musisz wybierać z listy konkretny bilet. Płatność przez blika, to porażka jak klikniesz w czytanie regulaminu ... to już
  • Odpowiedz
@Bratkello: takie straszne ceny, a kuźwa nie ma gdzie auta po stawić na osiedlu, taka bieda w Polsce i bilety drogie, że jesteśmy praktycznie w pierwszej 10 na świecie w ilości aut na obywatela. Nawet cieć, co robi w biedronce na ochronie bramę obok mnie ma golfa xd
  • Odpowiedz