Aktywne Wpisy

Pitek12 +178
#nieruchomosci #wroclaw
Przedstawie wam ciekawy przypadek betonowej histerii. Inwestycja Apartamenty w parku szczytnickim przez Realco wybudowana w miejscu wyburzonego przez nich biurowca z PRL-u. 10 bloków mieszkalnych. Ze strony developera: 133 funkcjonalne mieszkania o zróżnicowanej powierzchni od 41 m2 do 126 m2. W ramach inwestycji powstało 10 budynków o niskiej zabudowie wyróżniających się nowoczesną architekturą. Jestem z osiedla więc docierały do mnie również wieści, że początkowo był plan
Przedstawie wam ciekawy przypadek betonowej histerii. Inwestycja Apartamenty w parku szczytnickim przez Realco wybudowana w miejscu wyburzonego przez nich biurowca z PRL-u. 10 bloków mieszkalnych. Ze strony developera: 133 funkcjonalne mieszkania o zróżnicowanej powierzchni od 41 m2 do 126 m2. W ramach inwestycji powstało 10 budynków o niskiej zabudowie wyróżniających się nowoczesną architekturą. Jestem z osiedla więc docierały do mnie również wieści, że początkowo był plan

źródło: temp_file3049788308106254054
Pobierz
phaxi +67
Wyjazd na wakacje do Chorwacji autokarem wypełnionym po brzegi ludźmi.15h jazdy z Wrocławia do Splitu bo trzeba doliczyć przerwy na kanapki kawe i kupy dla wczasowiczuw.
To mój koszmar. To piekło. Obym nigdy tego nie przeżył.
To mój koszmar. To piekło. Obym nigdy tego nie przeżył.

Dwa największe grubełki z bananem dla skali, jeden z nich osiągnął już zawrotną masę 11.62g. ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
17.05 16 osobników ważyło 22.67g.
W międzyczasie straciłam 3 osobniki (ostatnia strata odnotowana przedwczoraj), które były wyraźnie słabsze, rozwijały się gorzej, znacznie wolniej od pozostałych i spodziewałam się, że nie dotrwają przepoczwarzenia.
14.06 pozostałe 13 sztuk waży 117.72g!
Liście dokładam już 2-3 razy dziennie, a #spierdotrip do lasu z sekatorem po liście dębu stały się codzienną rutyną (do tej pory wystarczyło nazbierać liści na 3-4 dni i trzymać je w lodówce). Gąsienice, poza ogromnym apetytem, zaczynają wykazywać również niezdrowe zainteresowanie papierowym ręcznikiem służącym jako podkład, za to nie zrzucają już oskórka, co sugeruje, że niebawem zaczną wić swoje kokony.
Kitku jak zwykle cierpliwie asystuje (choć nie wygląda, jakby była pod wrażeniem XD).
Gąsienica L5 Antheraea yamamai - japoński jedwabnik dębowy.
Tag do obserwowania: #pokazcmula //
źródło: Antheraea yamamai 14.06 01
Pobierzźródło: bd3b69ce8f9377bcfdf404644203a1e4ec22cf51b2189577ae3ea78b9f9167b4
Pobierzźródło: Antheraea yamamai 14.06 02
Pobierzźródło: Antheraea yamamai 14.06 03
Pobierzźródło: Antheraea yamamai 14.06 04
PobierzSerio pytam
Padłe owady dodatkowo preparuję i trafiają do gablot, ramek czy dioram.
@wysuszony_szkielet_kostny_czlowieka: dawaj tutaj nam je natychmiast i wołaj (づ•﹏•)づ