Wpis z mikrobloga

@SynGilgamesza:

Jest wyraźna różnica między nie chcieć a chcieć po alkoholu, który obniża ludzką świadomość a kolacją, jazdą autem itp.

Jaka? Wpływ alkoholu na świadomość a wpływ endorfiny na świadomość są nagle czymś innym? Oba zmieniają trzeźwy osad sytuacji. Oba są składnikami działającymi na mózg.

W tej sytuacji, o której jest mowa to kobieta jest ofiarą. Nie ma tu mowy o odpowiedzialności za rzeczy popełnione podczas bycia pijanym ponieważ ofiarą jest
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 15
Niech pierwszy rzuci kamieniem kto nie wykorzystał faktu, że koleżanka za dużo wypiła. ¯_(ツ)_/¯. No tak, to wykop i tu raczej same bialorycerze, którzy nie mieliby odwagi złapać pijanej koleżanki za-za-za ręk-k-k-ę

@Naqrviam: Wow, niewykorzystanie swojej koleżanki, gdy ta jest pijana to białorycerstwo?

Aż mi się niedobrze robi na myśl, że każdego dnia mogę mijać takich ludzi na ulicy.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@Kozajsza: obrzydliwe. Pamiętam jak na jednej imprezie znajomy znajomego opowiadał "zabawną historyjkę" o ruchaniu dziewczyny w 3 typa, bo było na zgonie. Był ogromnie zaskoczony gdy go opieprzylam z góry na dół i powiedziałam, że to gwałt i to zbiorowy. Tak ciężko zrozumieć, że na seks MUSI być pozwolenie?
  • Odpowiedz
Tak ciężko zrozumieć, że na seks MUSI być pozwolenie?

@biauywilg: Jak można zauważyć po reakcji dużej części społeczeństwa na propozycję Lewicy dotyczącej zmiany definicji gwałtu - ciężko i to bardzo.
  • Odpowiedz
@Toniejawtedy:

Kobieta nie jest ofiarą. Ofiarą jest wtedy kiedy jest zgwałcona. #!$%@? logikę mówiąc, że jest ofiarą bo jest zgwałcona, bo jest ofiarą. Albo jest ofiarą bo nie była świadoma i pijana albo nie jest ofiarą bo była świadoma i pijana. Pijana nie ma tutaj znaczenia. Pijana świadoma osoba jest odpowiedzialna za swoje decyzje.

Jeżeli została zgwałcona, jest ofiarą.

Pijana świadoma osoba jest odpowiedzialna za swoje decyzje.

Tak, za swoje decyzje,
  • Odpowiedz
@SynGilgamesza:

Jeżeli została zgwałcona, jest ofiarą.

Jeżeli. Jeżeli upili ją wbrew jej woli, albo zmusili do stosunku.

Tak, za swoje decyzje, zwłaszcza wtedy kiedy prawdopodobnie została zgwałcona będąc pod wpływem alkoholu.

Jeżeli została zgwałcona to nie ponosi odpowiedzialności za swoje decyzje bo to nie była jej decyzja. Jeżeli podjęła decyzję o współżyciu go ponosi.

Nigdzie nie napisałem, że trzeba czytać ludziom w myślach.

Napisałeś, że bez umiejętności czytania w głowie nie
  • Odpowiedz
@Toniejawtedy:

Jeżeli. Jeżeli upili ją wbrew jej woli, albo zmusili do stosunku.

Tak.

Napisałeś, że bez umiejętności czytania w głowie nie da się oszacować co 'jej szumiało' więc zakładam, że chodzi ci o jej świadomość.

Jak napisałem na samym dole, że napisałem tamte zdanie ironicznie.

Więc nigdy nie da się uprawiać seksu mając pewność ¯_(ツ)_/¯

Na pewno nie po wypiciu alkoholu ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 6
@Kozajsza ale to jest wstyd przyznawać się do konta na tym portalu, czekam aż ktoś na mnie napluje czy coś jak zobaczy, że przeglądam wykop w komunikacji miejskiej XD
  • Odpowiedz
@SynGilgamesza:

Jak napisałem na samym dole, że napisałem tamte zdanie ironicznie.

Ironicznie czy nie, porusza ważny temat jak stwierdzić świadome oświadczenie woli. Czy jeszcze jest świadome, czy już nie. I nie mówię tu o poziomie prawnym, ale ludzko moralnym.

Na pewno nie po wypiciu alkoholu ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

Generalnie draże temat bo dla mnie jest to normalna sytuacja: jestem w klubie, pojawia się dziewczyna, normalnie tańczy,
  • Odpowiedz