Wpis z mikrobloga

@Toniejawtedy: Osoba będąca pijana ma obniżoną świadomość na to co wokół niej się dzieje.

jeżeli trzeźwa kobieta odmawia stosunku a po wypiciu alkoholu mówi tak to juz gwałt czy jeszcze nie?

Nie porównuj takiej sytuacji do sytuacji przedstawionej w artykule na screenie.
W artykule jest mowa o umyślnym upiciu tej kobiety i wykorzystaniem faktu, że była mniej świadoma po alkoholu i dokonanie gwałtu na niej. W tej sytuacji gwałt został dokonany umyślnie przez sprawców a ofiara
  • Odpowiedz
@SynGilgamesza:

A jeżeli kobieta odmawia stosunku a po wypiciu się zgadza to zwróć uwagę na to, że osoby pijane są mniej świadome i mogą mówić bzdury. Jeżeli ktoś nie będąc pijanym się nie zgadza, a zgadza się będąc pijanym to należy traktować to z przymrużeniem oka.

Jeżeli kobieta jest pijana to facet powinien ignorować, że jest chętna? Jeżeli ktoś pijany jedzie samochodem to też z przymrużeniem oka?

Nie porównuj takiej sytuacji do sytuacji przedstawionej w artykule
  • Odpowiedz
@Toniejawtedy: mentalność z Afryki XD jeżeli ktoś ci wpieprzy i cię okradanie w momencie kiedy będziesz pijany to wtedy przestępstwa nie ma, tak? Można rzec, że byłbyś wtedy sam sobie winien bo wprowadziłeś się w stan upojenia alkoholowego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ghandi92:

jeżeli ktoś ci wpieprzy i cię okradanie

Gdzie tu analogia? Jeżeli kogoś zacznę bić i mi wpieprzy - to tak, moja wina. Jeżeli wyrażę chęć po pijaku na stoczenie pojedynku - to tak, moja wina. Jeżeli komuś oddam portfel po pijaku - tak, moja wina.

Czego nie rozumiesz? Żadna mentalność z Afryki tylko chyba nie rozumiesz podstawowych różnic między wyrażeniem woli po pijaku a byciem ofiarą po pijaku.
  • Odpowiedz
@Kozajsza: przecież dobrze mówi. Niech pierwszy rzuci kamieniem kto nie wykorzystał faktu, że koleżanka za dużo wypiła. ¯\_(ツ)_/¯. No tak, to wykop i tu raczej same bialorycerze, którzy nie mieliby odwagi złapać pijanej koleżanki za-za-za ręk-k-k-ę
  • Odpowiedz
@Toniejawtedy: to raczej ty nie rozumiesz prawa XD sprawdź sobie choćby kodeks cywilny, który jasno wskazuje skutki braku świadomości. Gdybyś po pijaku, za namową przepisał dom na sąsiada to też byś tak ochoczo kontynuował swoje pseudomyślenie?

Kiedy wykopki zrozumieją, że nie powinno uprawiać się seksu z osobami pod wpływem alkoholu i/lub narkotyków? Szczególnie jeżeli nie jest to twój partner?

@Naqrviam: #!$%@? następny XD jest różnica pomiędzy pijackim seksem,
  • Odpowiedz
Niech pierwszy rzuci kamieniem kto nie wykorzystał faktu, że koleżanka za dużo wypiła. ¯_(ツ)_/¯ No tak, to wykop i tu raczej same bialorycerze, którzy nie mieliby odwagi złapać pijanej koleżanki za-za-za ręk-k-k-ę

@Naqrviam: Albo przegrywy i śmiecie, dla których jedyna szansa na zaruchanie to wykorzystanie pijanej koleżanki.
  • Odpowiedz
  • 4
@ghandi92 ciekawe jaki byłby osąd jeśli wziąłbym udział np. w napadzie na bank po czym zgłosiłbym się na policję że zostałem do tego namówiony/zmuszony kiedy byłem pod wpływem alkoholu i nie miałem świadomości co robię.
  • Odpowiedz
@Toniejawtedy:

Jeżeli kobieta jest pijana to facet powinien ignorować, że jest chętna?

Biorąc pod uwagę podany przez ciebie przykład z kobietą niechętną a po alkoholu chętną. To tak, przypominam, osoba pijana ma obniżoną świadomość i może wygadywać
  • Odpowiedz
  • 35
@Naqrviam

Niech pierwszy rzuci kamieniem kto nie wykorzystał faktu, że koleżanka za dużo wypiła.

Mocna patologia z ciebie jeżeli uważasz, że to normalne.
  • Odpowiedz
@SynGilgamesza:

Biorąc pod uwagę podany przez ciebie przykład z kobietą niechętną a po alkoholu chętną. To tak, przypominam, osoba pijana ma obniżoną świadomość i może wygadywać bzdury.

Czyli jak zmieni zdanie po alkoholu to źle, ale jak zmieni zdanie w euforii po pięknej kolacji, albo po adrenalinie po szybkiej jeździe autem albo po przypadkowym dotyku ramienia, albo z litości bo opowiedziałem ckliwą historię sprzed lat, albo bo pomogłem jej choremu bratu i chce się odwdzięczyć to już ok? Ludzie zmieniają zdanie pod wpływem emocji czy nawet dobrego jedzenia. Czy to alkohol czy endorfina czy adrenalina wszystko działa na nasz mózg modyfikując nasze decyzje.

Jeżeli przekonam kobietę do stosunku bo mam dar erudycji to też źle bo wcześniej
  • Odpowiedz
@Toniejawtedy

Czyli jak zmieni zdanie po alkoholu to źle, ale jak zmieni zdanie w euforii po pięknej kolacji, albo po adrenalinie po szybkiej jeździe autem albo po przypadkowym dotyku ramienia, albo z litości bo opowiedziałem ckliwą historię sprzed lat, albo bo pomogłem jej choremu bratu i chce się odwdzięczyć to już ok? Ludzie zmieniają zdanie pod wpływem emocji czy nawet dobrego jedzenia. Czy to alkohol czy endorfina czy adrenalina wszystko działa na nasz mózg modyfikując nasze decyzje.

Jeżeli przekonam kobietę do stosunku bo mam dar erudycji to też źle bo wcześniej nie chciała?

Jest wyraźna różnica między nie chcieć a chcieć po alkoholu, który obniża ludzką świadomość a kolacją, jazdą
  • Odpowiedz