Aktywne Wpisy
JessePinkman38 +35
Minieri +102
Dzisiaj mój osobisty rekord na stacji bo aż 4 osoby prosiły o alkohol na krechę. W środku tygodnia, na stacji paliw a nie w osiedlowym u pani Krysi. Były propozycje zostawienia dowodu czy nawet telefonu "pod zastaw". Najgorsze że jak powiem "nie, nie mogę nic dać nawet jakbym chciał" (a nie chcę) to im nie wystarcza. Muszę się kurła tłumaczyć jakbym był winny że na Halne Mocne nie mają, ehh #alkoholizm
Świętokrzyskie zmierzy się z mazowieckim
Stopnica vs Mordy
Stopnica - herb przedstawia ustawiony zębem do góry złoty klucz na niebieskim tle. Jest to klucz św. Piotra, jednego z patronów stopnickiego kościoła farnego. Przez niektórych herb Stopnicy określany jest jako szlachecki Jasieńczyk. Jest to jednak określenie błędne ponieważ Stopnica była miastem królewskim i jej herb nie mógł pochodzić od żadnego z rodów szlacheckich.
Mordy - Herb przedstawia w polu złotym czerwono odzianą pannę w koronie na czarnym niedźwiedziu. Jest to znany herb szlachecki Rawicz. Herbem tym posługiwał się ród Ciecierskich, właścicieli miasta w latach 1574–1680 i 1717–1803.
Głosowanie do 05.01, do godziny 16.00
Nie bierzemy jeńców i plusujemy! Bitwy na poduszki, zgryźliwe komentarze, międzymiastowe waśnie i wyciąganie stereotypów podczas głosowania mile widziane!
Tabela rozgrywek
Tag do obserwowania lub czarnolistowania - #herbymiastpl
#pytanie #ankieta #glupiewykopowezabawy
Który herb w twojej ocenie wygrywa?
Treść została ukryta...
@Hetman_Wielki_Koronny kto miał jeszcze babę na niedźwiedziu? Czy to to samo?
@tomy86: kapciu ( ͡° ͜ʖ ͡°)