Wpis z mikrobloga

Mireczki znacie jakieś klocki z #aliexpress kompatybilne z #lego? Warto? Młody lubi układać ale budżet mi klockami zabije ;D
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dudek89: Wszystkie lepiny itp sa w pełni kompatybilne, same klocki sa w 95% jak lego, jakość prawie identyczna, figurki są dużo słabsze niz te lego, ale tez daja rade. Ogolnie można to kupić i dobrze sie tym bawić, ja sam kupiłem czarną perłę i okręt admirlaski bo na te z lego musialbym wydać okolo 5k, a tak za jakies 400zl mam 2 fajne okręty na półkę obok oryginalnego lego( ͡
  • Odpowiedz
@Dudek89 chcąc oszczędzić pomyśl o kupnie używek z olx na przykład, ale oryginalnych Lego. Często to mniej niż połowa ceny nowego zestawu a klocki raz ułożone. Jedyna różnica to to, że nie rozdziewiczasz pudełka i woreczków, ale przypuszczam, że młodemu to będzie zwisało.
  • Odpowiedz
@Godir17: kompatybilne i owszem, ale da się rozbierać i przebudowywać łatwo bo z lepinem mam taką przygodę, że niektóre elementy to nożem rozłączałem bo tak się dziady trzymały.

@Dudek89: lepin to jest podobny, ale jedne elementy się nie trzymają, a drugich się nie da oderwać, piny są pozamieniane właściwościami. Samochodzik jak budowałem to po 300 elementach miałem dosyć, dzieci nie chcą się tym bawić bo nie mają tyle
  • Odpowiedz
@Qullion: ja kupiłem tylko dlatego, że czarna perła z lego i okret 10210 są bardzo drogie i wolę wydać te 2k np na klasyczny zamek 6086 niż na te okręty. Same klocki według mnie sa naprawdę dobre, nie miałem przypadku, że coś ciężko się łączyło lub rozdzielalo, w 95% jakość lego, te 5% to jakiś odlew nieudany lub cos takiego. Ludziki faktycznie niezbyt dobre. Ogólnie @Dudek89 jesli chcesz klocki
  • Odpowiedz
@Godir17: nie twierdzę, że lepin to tragedia, ale mają swoje mankamenty i nie wiadomo na co się trafi. Każda chińska marka może mieć w jednym zestawie za ciasne klocki, zbyt luźne i takie co są świetne.
Nie wiadomo dokładnie jak to jest z tym plastikiem z którego są lepiny. Słysząc wyraźna różnicę.
Na klockach jakiejś tam firmy był dziwny nalot, nie do usunięcia.
Lepiej sobie kupić coś na spróbowanie i
  • Odpowiedz