Wpis z mikrobloga

MFK - Grand Soir. Czyli wspaniałe perfumy od Francisa Kurkdjiana (znajdują się w top15 unisex na parfumo). Na fragrze też bardzo dobrze o nich piszą. Od MFK mam Amyrisa i Masculin Pluriela, z których jestem bardzo zadowolony.. więc zaryzykowałem ten i wziąłem w ciemno (leci z flaconi, paczka jest w tranzycie, więc na dniach powinien dojść). Ponoć skręca w stronę męską i jest wysoce komplementogenny.
#perfumy #rozbiorka

Cena: 6,7 zł/ml
Ilość: 50 ml

Tego odleję od 5ml, i tak maksymalnie 50ml mililitrów, bo mam mały flakon, nie ma minimum. Jednak im więcej tym weselej :D

Dekanty 5/10/15/20/30 po 2,5zł
Piczkomat 13zł
Jakąś dodatkową listę mogę podesłać na pw, ale tylko po deklaracji na ten zapach.

Przepraszam, ale przypomnę się znowu, że do końca roku zbieram zamówienia na również dobrze oceniane Diptique, może ktoś będzie chciał połączyć ;)

NicholasUrfe - MFK - Grand Soir. Czyli wspaniałe perfumy od Francisa Kurkdjiana (znaj...

źródło: comment_1609269402LjgvMn54kOgwVqTxSzCLG5.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
@Odbuta: Dzisiaj Mirek mi pisał na priv ze jego Baccarat ma dramatyczne parametry. Chyba Kukurydzian odcina kupony. Chciwość rzecz straszna. Niedługo człowiekowi pozostanie kupowanie Jovoy bo z tego co wiem ta marka nie miała reformulacji.
  • Odpowiedz
@alvaro1989: szczerze? wielu ludziom wydaje się że BR540 ma marne parametry, a prawda jest taka że dostają anosmii od tego #!$%@?ęcia. moje pierwsze zderzenie z baccaratem było takie samo - psik na nadgarstek i od razu przystąpiłem do wąchania - w rezultacie czułem zapach przez jakieś pół sekundy. wszystko się zmieniło podczas globala.
  • Odpowiedz
@Odbuta: trochę poczytałem (m.in. tu), ale nie widzę aby reformulacja była potwierdzona - ten komentarz na fragrze wygląda jak zwykłe narzekanie :D może to kwestia leżakowania albo gość kupił z niepewnego źródła.. pozostaje gdybać, bo na 99% reformulacji nie było - pozostaje tylko zapytać samego kukurydziana dla pewności
  • Odpowiedz
@pionas1337: myślę, że jakby faktycznie była jakaś reformulacja to by się przyznali (chyba, że to kwestia obniżenia jakości składników, ale to wtedy nie reformulacja, a zwykłe cebulactwo) - więcej by stracili jakby skłamali, a prawda wypłynęła.. Zresztą reformulacja to rzecz normalna, nie ma czego się wstydzić, chociaż oczywiście dla nas niepożądana
  • Odpowiedz