Aktywne Wpisy
xionacz +644
zajsty +261
W 31 kolejce Harry Kane dwukrotnie trafia do siatki.
Do końca sezonu pozostały 3 spotkania - aby pobić rekord Lewego, Anglik musi strzelić 7 bramek.
Tutaj komentarz do wołania, jeśli chcesz/nie chcesz być wołany do kolejnych aktualizacji.
#bundesliga #pilkanozna #mecz #torjagerkanone2024
Do końca sezonu pozostały 3 spotkania - aby pobić rekord Lewego, Anglik musi strzelić 7 bramek.
Tutaj komentarz do wołania, jeśli chcesz/nie chcesz być wołany do kolejnych aktualizacji.
#bundesliga #pilkanozna #mecz #torjagerkanone2024
Przyszedł czas rozstać się z Januszexenm i mam pytanie do kogoś kto ogarnia prawo pracy.
Moja szefowa ma zarejestrowaną firmę XYZ, w której podstawowa działalnością jest transport samochodowy po Polsce. W ramach tej samej firmy świadczyła usługę podwykonawstwa transportu artykułów spożywczych dla innej firmy. Zatrudniając się przyjmowałem pracę właśnie w transporcie spożywki.
W związku z kvrwidem i brakiem zleceń, zrezygnowała z transportu żywności.
Jestem już z nią dogadany, że kończę pracę od dnia 31 grudnia.
Pytanie, jakiej formy rozwiązania mogę się domagać? Za porozumieniem stron, czy z winy pracodawcy?
Nie miałbym problemu ze znalezieniem odpowiedzi, gdyby nie to, że na umowie o pracę, nie ma wzmianki, że zostałem zatrudniony do konkretnej pracy, a stanowisko jest określone jako "kierowca na terenie kraju". Reszta była tylko dogadana.
Dodatkowo mam zaległy urlop z tego roku. Czy należy mi się wyrównanie za niewykorzystany urlop wypoczynkowy?
@JerzyDabczak: W porozumieniu wpisujecie datę, z którą wygasa stosunek pracy