Wpis z mikrobloga

Ta gra jest aż tak #!$%@? czy procesor jest aż takim bottleneckiem? Czytałem że są problemy jak kończy się vram ale tu nie ma takiej opcji. Temperatury są normalne, nie ma throttlingu. Ramy 16gb 3600mhz 16cl. Da się to jakoś poprawić? Na rozdziałce fhd mam to samo, na 4k jeszcze gorzej.
Ogólnie to zachowanie wywołują akcje takie jak celowanie, uruchomienie wzroku odyna itp. Jadę na koniu, jest spoko, odpalę łuk i jak widać xD
#pcmasterrace #assassinscreed #nvidia #komputery
Pobierz Przegrywek123 - Ta gra jest aż tak #!$%@? czy procesor jest aż takim bottleneckiem? C...
źródło: comment_1608887214CaGszgfTt4t8wdrQM54n9s.jpg
  • 18
@Przegrywek123: no to się nie dziw że jest jak jest. 3080 w full hd bottleneckuje każdy istniejący procesor nawet po oc. 3060ti i 10400f dalo by lepsze efekty. Zasada jest taka że do topowego GPU topwe CPU na topowej płycie inaczej się zmarnuje.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Przegrywek123: mam tak samo. Ryzen 7 3700x i rtx 2060, cpu u mnie nie jest na pewno bottleneckiem. Po patchu 1.0.3 się poprawiło ale nadal nie było normalnie. Przez pierwsze godziny było całkowicie normalne 60 fps na wysokich w 1080p, dopiero po jakimś czasie były spadki plus ładowanie po szybkiej podróży potrafiło trwać minute gdzie wcześniej było to kilkanaście sekund.