Aktywne Wpisy
pawelczixd +331
ArtBrut +419
#rosja #wojna #ukraina #polska #policja #granica
Mężczyzna, który wywiesił transparent nawołujący do wojny i flagę Związku Radzieckiego został zatrzymany przez Policję.
Funkcjonariusze i prokuratura prowadzą już wobec niego czynności.
„Nie będzie zgody na takie przestępcze działania” - przekazał szef MSWiA, Marcin Kierwiński.
Rolnikowi grożą dwa zarzuty:
▪️Art. 256 KK (za sowiecką flagę)
▪️Art. 117 KK (za nawoływanie i pochwalanie putinowskiej wojny napastniczej)
Mężczyzna, który wywiesił transparent nawołujący do wojny i flagę Związku Radzieckiego został zatrzymany przez Policję.
Funkcjonariusze i prokuratura prowadzą już wobec niego czynności.
„Nie będzie zgody na takie przestępcze działania” - przekazał szef MSWiA, Marcin Kierwiński.
Rolnikowi grożą dwa zarzuty:
▪️Art. 256 KK (za sowiecką flagę)
▪️Art. 117 KK (za nawoływanie i pochwalanie putinowskiej wojny napastniczej)
Ze dwa lata temu na początku wakacji, gdy spotkałem się z pewnymi ludźmi po długim czasie niewidzenia się otrzymałem od jednego z nich na powitanie pytanie: co tam? Nigdy nie wiem co odpowiadać, więc powiedziałem, że wszystko w porządku nie dodając nic więcej, po czym osobnik ten stwierdził ze śmiechem, że jestem jakiś aspołeczny, bo nie umiem rozmawiać z ludźmi..
no jestem aspołeczny, ale co to ma do rzeczy? o.O ta sytuacja mnie prześladuje i często wraca do mojej głowy w związku z tym równie często zastanawiam się czy istnieje jakaś rozsądna odpowiedź na takie pytanie, które jest chyba najgłupszym, najbardziej idiotycznym na świecie?
#firstworldproblems #pewniebylopierdyliardrazy
@bialaowca: w internetach wszyscy bardzo społeczni!
@Werify: prawda jest taka, że zwykle wolę nie mówić nic. Zdecydowanie preferuję słuchanie. Być może dlatego prowadzenie rozmów u mnie kuleje :/
@LaTuaOmbra: Gdzie Ciebie wyniosło, człowieku?! ;D to znaczy coś w stylu: "wszystko dobrze"? czas sobie przypomnieć co nieco z języka :/
- A tu?
A pozniej sie pytam, jak tam mecz, jak ryby, grzyby, biznesy. Jezeli sie zastanawiasz nad taka #!$%@?, o ktorej normalny bialy czlowiek by juz dawno zaopomnial, to faktycznie jestes aspoleczny. To jest przecie normalne pytanie.
wie geht es dir - to w sumie "jak się masz"
a schläft gut to "ja się spało" - standard rano w biurach czy na budowach ;)
On: Napisałeś już sprawko na jutro?
Ja: Tak.
- Które ćwiczenie miałeś?
- 2.4.
- Aha.
- ...
- Ciekawe co będzie na kolosie z tego i z tego...
- No, ciekawe...
@LaTuaOmbra: w Niemczech byłem raz, lata temu, chyba na niecały tydzień. Zawsze mi się wydawało, że ludzie tam są