Aktywne Wpisy
TenXen47 +899
Oto zdjęcie Bytomia z 2023 roku. Które równie dobrze mogłoby być z 2003. A gdyby nie auta i satelity to 1963.
#polska #bytom #slask #zalesie #fotografia
#polska #bytom #slask #zalesie #fotografia
text +33
Ja #!$%@?ę, wczoraj odbyła się walka Tyson - Ngannou, praktycznie nie widze o tym wpisów, za to z 800 wpisów o jakiś patusach.
NIE PISZCIE MI KURA, że w tych #!$%@? pato mma chodzi o sport. Jak by chodziło o sport walki, to była mowa dziś głównie o walce Tyson-Ng.
Interesując się pato mma i oglądając czy dyskutując o tym, wspieracie patusów nie tylko tutaj, ale i w realu.
Zainteresowanie tym gównem
NIE PISZCIE MI KURA, że w tych #!$%@? pato mma chodzi o sport. Jak by chodziło o sport walki, to była mowa dziś głównie o walce Tyson-Ng.
Interesując się pato mma i oglądając czy dyskutując o tym, wspieracie patusów nie tylko tutaj, ale i w realu.
Zainteresowanie tym gównem
Chleb na zakwasie, hydracja zaczynu 60%, hydracja ogólna 75%, fermentacja wstepna ok 3h, w tym czasie składany 4 razy. Garowanie w lodówce ok 20h. Z zewnątrz bochenek wygląda pięknie ;)
Zaczynam próbować pieczenia chleba z wyższą hydracją. Przy poprzedniej próbie garował 2h w temp. 24 stopni. Wtedy zwiększył objętość przynajmniej 2-krotnie i miękisz po upieczeniu był bardzo równomierny, wręcz nudny. Chciałbym uzyskać duże dziury ale równo rozłożone w całym przekroju, a nie jedną wielką :D
@l__p na co zwrócić uwagę? Jakoś wyciskać powietrze, żeby nie było takich bąbli?
Przebijaj większe bąble przy formowaniu