Aktywne Wpisy
lorquu +241
Metodzik +287
=====================[DARMOWA GRA NA EPIC]===================
Deus Ex: Rozłam ludzkości oraz The Bridge za D̲A̲R̲M̲O̲ w EPIC
OCENA
METASCORE: metascore: / user score: Deus Ex: Rozłam ludzkości 84/8.0 | The Bridge 74/7.4
STEAM: Deus Ex: Rozłam ludzkości w większości pozytywne (28,30 ocen) | The Bridge Bardzo pozytywne (3,283 ocen)
DATA WYDANIA:
Deus Ex: Rozłam ludzkości 23.08.16
The Bridge 11.02.13
AKTUALNE❗ do 21.03 godzina 16:00
Jeżeli chcesz chcesz być dodany/a do listy osób wołanych
Deus Ex: Rozłam ludzkości oraz The Bridge za D̲A̲R̲M̲O̲ w EPIC
OCENA
METASCORE: metascore: / user score: Deus Ex: Rozłam ludzkości 84/8.0 | The Bridge 74/7.4
STEAM: Deus Ex: Rozłam ludzkości w większości pozytywne (28,30 ocen) | The Bridge Bardzo pozytywne (3,283 ocen)
DATA WYDANIA:
Deus Ex: Rozłam ludzkości 23.08.16
The Bridge 11.02.13
AKTUALNE❗ do 21.03 godzina 16:00
Jeżeli chcesz chcesz być dodany/a do listy osób wołanych
Jak wiele tych ptaków ginie? I czy jest to problem, którym w ogóle powinniśmy się przejmować?
Jedni powiedzą, że dużo i należy kategorycznie zakazać puszczania fajerwerków, a inni z kolei stwierdzą, że to rozdmuchany problem, który faktycznie nie istnieje.
Jak jest na prawdę?
W tym roku naukowcy postanowili to sprawdzić i zapraszają wszystkich chętnych do "noworocznego liczenie martwych ptaków". Akcja polega na dwóch spacerach noworocznym i kontrolnym przed lub po nowym roku i policzeniu wszystkich martwych ptaków.
Następnie należy wypełnić krótką ankietę.
Jeżeli ktoś będzie miał problem z oznaczeniem martwych ptaków to służę pomocą.
Więcej szczegółów tutaj
Noworoczny spacer zwłaszcza po hucznej imprezie pozwoli nam trochę się dotlenić i wyciszyć po całonocnym hałasie. Dlaczego więc nie połączyć przyjemnego z pożytecznym?
Na zdjęciu samiec łabędzia niemy, który uderzył w konstrukcję mostu spłoszony w nocy podczas finału WOŚP. Samica ponad rok pływała w pobliżu nie dopuszczając do siebie żadnego nowego samca.
#ornitologia #ekologia #przyroda #ptaki
@aaadam91: Proszę bardzo, oto wyniki z paru lat:
0/0
1/1
0/1
1/0 (tu był jakiś cud, chyba była ekipa sprzątająca)
0/0
0/0
1/1
Cieszę się, że mogłem pomóc.
I tak w ogóle to większość badań zwierząt polega na stalkowaniu czyjegoś życia przez rok a nawet dłużej.
Komentarz usunięty przez autora
( ͡° ͜ʖ ͡°)
bo nie są tak inteligentne jak ty.
Również pozdrawiam ( ͡° ͜ʖ ͡°)