Wpis z mikrobloga

Hej mirki z #lodz,
Dostałem dzisiaj przesyłkę kurierską (jaka firma - nieistotne). Paczka była cała, niezniszcona, nikt nią chyba nie rzucał. Zamawiałem ładny kubek. Niestety po odpakowaniu paczki okazało się, że ucho jest połamane na cztery kawałki. Gdybym nie dostał zwrotu kosztów (bo może być ciężko udowodnić ze to nie moja wina), czy jest w naszym mieście ktoś, kto taki kubek by mi naprawił? Albo może macie sposoby? Nie wiem, czy superglue mi wystarczy. #majsterkowanie #gwarancja #zamowienie #rekojmia #kiciochpyta #diy #kurier #paczka
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@simsakPL wiem, że nie o to pytasz, ale jeśli chodzi o paczkę to od razu wal do sklepu, w którym go kupiłeś, podeślij zdjęcia i oni muszą się z tym bujać (czyt. Oni reklamują pakę u kuriera, a z tobą dogadują na zwrot kosztów, albo wysyłkę nowego towaru raz jeszcze). Nie daj się wkręcać w coś, bo to wina kuriera/nadawcy.
Pozdrowienia i powodzonka
  • Odpowiedz
@simsakPL: z superglue bym nie ryzykował, jak sklei to na chwilę. Kiedyś kleiłem umywalkę czymś takim Klej reperacyjny PORCELAIN 13 ml do porcelany UHU i dało radę. Idź do budowlanego po coś w tym stylu i działaj
  • Odpowiedz
@simsakPL: kiedyś zamawiałem kubek i dostawa była poczta Polska. Paczka wyglądała ok ale kubek miał ucho pęknięte, sklep wysłał jeszcze jeden.

• Odpowiedz