Aktywne Wpisy
![makgyvergaleriapl](https://wykop.pl/cdn/c0834752/dcf71fc273bbbd3cd414bd71056094307938ec76d5feec295dfa655d7d4db9b7,q60.png)
Nie wiem czy was interesują moje prywatne zdjęcia, ale mam nadzieję, że tak.
![makgyvergaleriapl - Nie wiem czy was interesują moje prywatne zdjęcia, ale mam nadzie...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/494facb5590ac2a90df79d23e2db6e424b97f6be4dcdfdd353351c7fc4a0afb1,w150.jpg?author=makgyvergaleriapl&auth=d36ec6b3e2c9b318291ba1d957a71aab)
źródło: 1000000678
Pobierz
ekdisu 0
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj linkźródło: 1000000678
PobierzWykop.pl
#gotujzwykopem
źródło: comment_1608676731xClgrZMlghB1Phy0SfblN2.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
źródło: comment_1608679765YkNT20QSgI58fYktcswI5C.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Karp wydaje mi się ciekawym materiałem na potrawy różnego typu.
Zresztą tradycja tradycją, ja kupuję karpia od czasu do czasu przez cały rok. Jest specyficzny, ale to mi się w nim podoba.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
@arinkao: @KanalKulinarny: Z jednej strony, uboga, fakt. Ale z drugiej strony, opracowaliśmy własne, ciekawe potrawy z produktów, które często można pozyskać prosto z natury za free. To też się w pewien sposób liczy i jest piękne na swój sposób.
Przecież właśnie stąd mamy tyle potraw pachnących grzybami, kiszone buraki, kapustę w najlepszej i najzdrowszej postaci.
W sumie, nie sztuka zrobić fajny obiad, gdy ma
Komentarz usunięty przez moderatora
@KanalKulinarny: @arinkao: Oczywiście. Ale czy kuchnie narodowe innych krajów też nie powstały z biedy? Każda kuchnia opiera się na tym, co było najbardziej dostępne. Kuchnia włoska jest prosta, ale opiera się na dobrych składnikach. Japończycy jedzą ryby, bo mieli ich zawsze dużo. W UK jest shepherd's pie, czyli typowe danie pasterskie.
Jedne kuchnie ewoluowały, inne się zatrzymały lub cofnęły w rozwoju.
I zgadzam się, w takim "Compendium ferculorum" z XVII w. mieliśmy świetne przepisy, były
Ale gdyby nikomu nie smakował, to przecież bym nie robił :)
Komentarz usunięty przez moderatora
@KanalKulinarny: What? Nie.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Ja robię wołowiną ale na święta, nie na wigilię, będzie to tradycyjna rolada śląska (też bieda?) a potem faszerowana śliwką poledwica wieprzowa.