Wpis z mikrobloga

Dziś przyszła paczucha od @Kaczorra ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Paczka inna niz wszystkie bo zajeło mi ponad godzine otwarcie jej!!!
W pewnym momencie chciałem uzyć brute-force (°°
Finalnie jednak udało mi się rozwiązać zagadke ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dzieki jeszcze raz, za książke zabiream sie jeszcze dziś, kostki tez napewno sie przydzadzą na sesje z talizmanem! ( ͟ل͜)

PS: Dwa monsterki juz wypite ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#wykopaka #pokapake #pokazpsa
Pan_Qcek - Dziś przyszła paczucha od @Kaczorra ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Paczka inna niz wszystk...

źródło: comment_1608643040LV1D05OtB8zHbvd1MrGrjo.jpg

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 8
@Pan_Qcek: bardzo się cieszę, że się podoba :). Myślę, że jak na pierwszą Wykopakę to chyba mi się udało ;). Pozdrowienia i zdrowych i wesołych świąt :)
  • Odpowiedz
@EmcePomidor: no właśnie kłódka była trochę niejednoznaczna, bo logika podpowiada, żeby szyfr ułożyć od góry, ale napisy na kłódce są od dołu (czyli trzymając ją poziomo od lewej), więc ułożenie w tę stronę też ma sens. Dlatego kłódka przyszła z ułożoną małą podpowiedzią (widoczną na pierwszych zdjęciach), mówiącą w którą stronę powinno się ułożyć szyfr ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@EmcePomidor: dlaczego max 12 kodów? Zadanie ma tylko jedno możliwe rozwiązanie i przyporządkowanie odgadniętych cyfr do liter QCEK może dać tylko i wyłącznie szyfr 2079. Później w najgorszym przypadku można go było wpisać od tyłu, ale temu miała zapobiec podpowiedź z której strony należy ułożyć szyfr. Proste jak drut ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
zobacz wyżej mój komentarz, pasuje 6 rozwiązan (ewentualnie 5 zakładając że k nie może być zerem) x 2 (bo można od tyłu wpisać)

@EmcePomidor: a Ty zobacz proszę zasady, które zamieściłem na kartce tuż nad zadaniem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kaczorra: aaa sorewicz jakoś ominałem. to spoko zadanie, to mogłeś zrobić nie dawać tej reguły że każda cyfra ma być inna( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) #c--------------l albo zrobić rozwiązanie 0,0,0,0 ( ͡° ͜ʖ ͡°) najlepsza paka do tej pory
  • Odpowiedz
@EmcePomidor: jestem szaradzistą, nie robię takich rzeczy, lubię logiczne i jednoznaczne rozwiązania ( ͡° ͜ʖ ͡°). Btw: takie zadanie nazywa się kryptarytmem :)
@Pan_Qcek: każdy sposób jest dobry, jeśli prowadzi do dobrego rozwiązania xD
  • Odpowiedz
@Pan_Qcek: Mój odbiorca dostał tez pakę z łańcuchem i kłódką. Miał załączony wytrych itd. i kluczyki. Miał sam zdecydować czy podejmuje się wyzwania. Fajnie, że ktoś wpadł na podobny pomysł ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz