Aktywne Wpisy

hehehhhehe +66
Dobra, w wieku 30 lat wypaliłem się z IT. Nie chce już widzieć na oczy tego syfu i #!$%@?ć na takie #!$%@? tematy co po byle jakiej analizie gówno mnie obchodzą. Co mnie ma obchodzić wynik jakiejś funkcji albo dowieziony sprint - ja #!$%@? jakim przegrywem przez ostatnie 7 lat się było, że człowiek się tym przejmował. Nawet pieniądze mnie nie radują. Czym się zająć? Jakieś pomysły? Jaka odskocznia na kilka lat

kaen89 +464
Nasze dziecko boi się zasnąć... Nie boi się potworów spod łóżka, boi się, że zabraknie mu oddechu... jesteśmy zrozpaczeni.
Udaliśmy się z Olafkiem do terapeuty oddechu, okazało się, że musieliśmy zakupić piktoflometr (badający przepływ powietrza z płuc) i urządzenie do wzmacniania mięśni oddechowych.
Musimy zwiększyć powierzchnię wymiany gazowej u Olafka, ponieważ aktualnie boi się zasypiać...
Olaf cierpi na Dystrofię Mięśniową Duchenne’a, jego mięśnie z każdym dniem zanikają. Rok temu w USA wprowadzono
Udaliśmy się z Olafkiem do terapeuty oddechu, okazało się, że musieliśmy zakupić piktoflometr (badający przepływ powietrza z płuc) i urządzenie do wzmacniania mięśni oddechowych.
Musimy zwiększyć powierzchnię wymiany gazowej u Olafka, ponieważ aktualnie boi się zasypiać...
Olaf cierpi na Dystrofię Mięśniową Duchenne’a, jego mięśnie z każdym dniem zanikają. Rok temu w USA wprowadzono
źródło: FB_IMG_1718691313336
Pobierz

Po przeniesieniu na neurochirurgię różowej odstawiono leki uśmierzające efekty niedziałającej zastawki. Początkowo lekarze wyrazili wątpliwość co do zasadności operacji wymiany. Potem wciąż mówiono o planowanym zabiegu, ale go odwlekano.
Przenieśli ją w niedzielę a w środę wieczorem poinformowano że następnego dnia wychodzi- że nie będą operować. Dlaczego? Była kilka dni bez leków na których była dotychczas i nic się z nią nie działo. Te które były podawane były moczopędne by wypłukać to co przyjęła do tej pory. Uznano że zastawka ruszyła. Ponadto obecny model jest całkiem do rzeczy, a statystycznie bardziej prawdopodobne jest odrzucenie nowej niż kompletne padnięcie obecnej. W razie gdyby pojawiły się kolejne problemy polecono jechać od razu na sor w Puszczykowie.
Ponoć takie sytuacje zdarzają się rzadko, ale się zdarzają. Jak widać.
Przy okazji polecam omijać szerokim łukiem neurologię na Lutyckiej :)
Dziękuję za słowa wsparcia które tutaj otrzymałem. Jesteśmy teraz z różową u jej rodziców by mogła dojść do siebie po tym wszystkim i będziemy tu jeszcze tydzień.
Pozdro.
@KapiBara1337
@Kapzel
@rvtzkv
@LeCegua
@Karoleer
@nieugnesie
@MD_MDMA
@grzegorzo
@Antarktis
@buczubuczu
@Naciass
@akumu
@Reezu
@PolskiBumelant
@grzegorzo
@nieugnesie
@HonyszkeKojok
@Lisia
@nieugnesie
@boleminoga
@silentguy
@Dymass
@buczubuczu
@RedRightHand
@Issac
@gardan
@robertx
@Anonimizator69
@lijka
@Po7latach
@lijka
@Konto_utworzone_ze_srodkow_UE
@dr_Batman
@Pierorzek
@PanSzatan6
@niewidzialnyktos
@short_bob
@Po7latach: @MD_MDMA: @Issac: @buczubuczu: @ziuaxa: @robertx: @silentguy: @bazylczuk: @Fallriv:
Zdrowia!