Wpis z mikrobloga

Mirki chcę zamontować szafki na ścianę w wieżowcu z lat 70 i mam pytanie odnośnie grubości ścian. Ściana działowa w mieszkaniu ma około 6cm, a szafkę chcę powiesić na ścianie do sąsiada. Tam teoretycznie powinny być grubsze, ale czego się spodziewać. Żeby nie przebić się komuś do mieszkania :/ Dziękuje za pomoc. #budownictwo #diy #pytanie
  • 14
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@handler: to tylko teoria, mieszkałem w wierzowcu z wielkiej płyty z lat 70 i z sąsiadem miałem ścianę z płyt gipsowych grubości około 6 cm. Wszystkie mecze z nim słuchałem
  • 0
@handler: na luzie, do sąsiada będzie zdecydowanie szersza ściana, ale z lekkim udarem wierć, coby tynk z drugiej strony nie odpadł ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 1
@handler: zapytaj sąsiada czy Cię wpuści i zmierz ile u niego jest do drzwi wejściowych, ile jest u Ciebie i ile jest między waszymi drzwiami. Pododawaj, poodejmuj i będziesz znał grubość ściany xd

Zapytaj czy możesz w mało widocznym miejscu (za szafkami albo co) zrobić odwiert kontrolny małym wiertłem i później mu zaszpachlujesz jeśli przejdzie na wylot
  • 0
@handler: ścianę możesz zmierzyć, już ktoś opisał jak. A przy wierceniu nie naciskaj mocno Wiertła, niech samo idzie. I sprawdź czy za ścianą np akwarium nie ma.. Tak w razie czego :-D
@handler: zamiast mierzyć to poprosi zeskrob trochę tynku i zobacz z czego ściana. Tam gdzie ma 6 cm to pewno cegła dziurawią postawiona wąskiej stronie, od sąsiada powinna być płyta betonowa jak już pisano.