Wpis z mikrobloga

Karp - wygląda jak gówno a smakuje jeszcze gorzej.


@SzybkiPociskAkacza: Ojciec mojej dziewczyny jest wędkarzem i mówi, że jak przygotowywał dawniej karpie to nawet i przez 3 dni podczas kiedy sobie pływały wyrzucały z siebie piach i muł.
Z kolei kuzyn (też wędkarz) miał sposób taki, że mięso karpia moczył w mleku i wtedy tak nie #!$%@?ł mułem.

W każdym razie w moim rodzinnym domu od chyba 10 lat nie
  • Odpowiedz
@xfin: Jasne. Kilka razy w gościach trafiłem na mulastego karpia i nie dziwię się, że ludzie go nie lubią, jeśli tylko takiego w życiu próbowali.
Duże znaczenie ma też pochodzenie karpia. Mamy własny stawik i żaden karp marketowy takiemu nie podskoczy. ;-) Rybkę po porcjowaniu wystarczy posolić, popieprzyć, obłożyć cebulą i na następny dzień usmażyć.
  • Odpowiedz
Mamy własny stawik i żaden karp marketowy takiemu nie podskoczy. ;-)


@1r0n: No to z czym do ludzi, jak masz karpia w wersji exclusive ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@SzybkiPociskAkacza nigdy nie jadłem karpia jebiącego mułem. Ale może to dlatego że jestem ze stron, gdzie karpie zawsze przed sprzedażą są z tydzień płukane. A to jaki łojciec majstersztyk potrafi #!$%@?ć to brak słów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz