Wpis z mikrobloga

Spojrzycie? Ma to mieszkanie sens? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Dla pary, najmniejszy pokój to gabinet, chociaż myślę ściankę #!$%@?ć i oddzielić od salonu w jakiś fajny sposób, aby mieć 37m2 otwartej przestrzeni przy 3m sufitu. W małym WC schowek na suszarki, odkurzacze, pralkę, bez bez kibla i umywalki. Aha, TV nie będzie w salonie, pewnie w ogóle nie będzie.
#mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie
Pobierz ortopliss - Spojrzycie? Ma to mieszkanie sens? ( ͡° ʖ̯ ͡°) 
Dla pary, najmniejszy po...
źródło: comment_1608309277CNJQ2QRGJn70KwGRC29nB0.jpg
  • 24
@ortopliss: no na upartego można powiedzieć, że te okna wychodzą na południowy wschód, ale to będziesz miał max do 10:00 słońce, a w salonie raczej siedzisz po południu
@JulianCarax: niech to będzie i 13 (chociaż nie będzie, bo słońce wschodząc o 6 na wschodzie o 12 już będzie na południu) to i tak z reguły w tych godzinach nie ma nas w domu. Ja bym nie brał takiego mieszkania, ale jak ktoś lubi ciemności i chłód to jak najbardziej.
@Ogau Oczywiście, że będzie. Sprawdź sobie na mapach światła słonecznego w różnych porach roku. Jeśli są to duże okna (najlepiej do podłogi) to nawet w popołudnie będzie jasno, choć oczywiście bez słońca bezpośrednio świecącego w okna.
@Ogau: @JulianCarax: akurat pracuję z domu i raczej zostanie tak na czas bliżej nieokreślony, więc poranna kawa na balkonie z promieniami słonecznymi po twarzy to miła rzecz by była.
@JulianCarax: sprawdzę mape światła słonecznego, szukałem czegoś takiego, ale brakowało mi nazwy. thx
@Ogau: U mnie nie ma zimą i nie potrzebuję w tym konkretnym pomieszczeniu. Dużo okno do podłogi wynagradza mi brak bezpośredniego słońca w biurze. Na szczęście mam okna na 3 strony świata :) OP zaś ma w biurze okno na południowy-wschód, a więc tego "problemu" u niego nie będzie.
@ortopliss: to to osiedle Atalu? Możliwe, że się kiedyś zobaczymy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dodatkowe pomieszczenie zawsze na plus. Szczególnie jak nie będziesz mieszkał sam, ale naprawdę ciężko będzie ci to ustawić. Ja mam 19,5 sam salon i kanapa, tv i stół to jest max. Choinka już ledwo weszła ( ͡° ͜ʖ ͡°)