Wpis z mikrobloga

Poddaję się - Internet 100mbps dl testowane u dwóch różnych usługodawców na 2 różnych komputerach w 2 różnych miejscach, niezależnie czy wifi, czy kabel. W testach łącza GFN pokazuje mi 20mbps i od 5% do 10% packet loss, gry przez to są nie grywalne (mam premium). Dzwoniłem do usługodawcy - u niego wszystko git. Ktoś ma pomysł co dalej robić?
#geforcenow
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Próbowałem w 2 różnych miejscach u 2 innych dostawców, więc to na pewno nie wina kabli/routera/wifi, wpinałem też bezpośrednio kabel do sieci bez routera - to samo
  • Odpowiedz
A na telefonie/tablecie w tej samej sieci próbowałeś? W sensie klienta androidowego. Bo jak tak samo to raczej dostawca w kulki leci.
  • Odpowiedz
@pesimist: Próbowałem na komputerze stacjonarnym i laptopie, na telefonie nie, ale nie sądzę, żeby to cokolwiek zmieniło. Widziałem, że sporo osób ma takie problemy, więc może to nie jest problem dostawcy, tylko jakichś ustawień wew/zew IP, albo coś, pisałem do supportu GFN, ale stwierdzili, że to problem z ich serwerami - ale przecież są ludzie, którym to normalnie śmiga i mają 0,1% utraty pakietów (znajomy używa i takie ma parametry)
  • Odpowiedz
@pesimist: No właśnie, u Ciebie wszystko śmiga, gdyby to była ich wina, to wszyscy by mieli problemy. Nie zależy mi na zwrocie kasy za premium, tylko na tym, żeby to działało, więc chciałbym to jakoś rozwiązać.
  • Odpowiedz
@Luciddreammer: Może po prostu masz PL bo router nie domaga jak cokolwiek więcej się na nim dzieje niż www czy netflix? Sprawdzałeś jak sieć działa pod obciązeniem? Robiłeś speedtesta do niemieckich serwerów mając GeForce NOW odpalone i grając?
  • Odpowiedz
@pesimist: Wpinałem się za pomocą różnych kabli do swojego gniazda, ale też do gniazda bezpośrednio od usługodawcy w skrzynce. To samo, co ciekawe 0% packet loss pojawia się do prędkości 20mbps, powyżej zaczyna się 4-10%. Dlatego u sąsiada miałem 0%, bo jego wifi łapało tylko 15mbps.
  • Odpowiedz