Wpis z mikrobloga

Jeśli uwielbiacie E385 czyli sól wapniowo-disodową to plusujcie tego pysznego #!$%@? bo on ma go w obfitości!
To tylko taki niegroźny dodatek, może jedynie zaburzyć wchłaniania żelaza, miedzi i cynku, a w dużych ilościach prowadzić do zaburzeń układu pokarmowego, wymiotów, biegunek oraz krwiomoczu.

Ale kto by się przejmował? Przecież każdy majonez musi być naszprycowany syntetycznymi dodatkami, prawda?
Spójrzmy na skład kieleckiego: olej rzepakowy rafinowany, musztarda, woda, żółtka jaj kurzych.
Oh wait.

#majonez #zdrowie
Passer93 - Jeśli uwielbiacie E385 czyli sól wapniowo-disodową to plusujcie tego pyszn...

źródło: comment_1607845359C64xILfoL9p86cx1hZ1zMl.jpg

Pobierz
  • 42
  • Odpowiedz
@Passer93: Ile zjadasz EDTA a ile go trzeba zeby wywolal te negatywne skutki o ktorych piszesz? Zamiast kieleckiego polecam ocet - taniej i pewnie bardziej ci zasmakuje.
  • Odpowiedz
@Passer93: oba te majonezy się nie nadają do jedzenia, ale winiary jeszcze jakoś da się zjeść, kielecki to sam ocet, a jedyny prawilny i najlepszy w smaku to motyl
  • Odpowiedz
  • 6
Kuwa, 10 minut poswiecisz i masz wlasny majonez, nawet sobie smakowe mozesz narobic -.- o 5 lat albo dluzej nie kupilem majonezu
  • Odpowiedz
  • 0
@Passer93 winiary mi sie przejadł, kielecki z poczatku zajebisty a potem to juz czulem samą sól i ocet. Ostatnio kupilem majonez swidnicki z dino i wcale nie jest najgorszy w smaku, takze polecam sprobowac jesli szukacie jakiegos innego mayo, tym bardziej ze 3.49 za sloiczek nie wydaje sie zbyt wygórowaną ceną.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Passer93: polecam robić w domu nie trwa to strasznie długo a jeszcze jak ma się sprzęt do tego pomocny to już w ogóle ino mig a majonez wychodzi zajwbiaszczy
  • Odpowiedz