Wpis z mikrobloga

Zalecany sprzęt to GTX 1060.
Gdy jakiś czas opublikowali zaktualizowane wymagania z raytracingiem, to ich wyśmiałem, że dalej nie podali, dla ilu to jest klatek.

Zostałem zasypany komentarzami, że to przecież oczywista oczywistość, że to dla 60 fps, że 60 fps to standard bla bla bla.

I co się okazuje?

Na średnich ustawieniach nie ma na tej karcie nawet 40 fps. W STRZELANCE na ŚREDNICH, rozumiecie to?

Jak ten Day1 patch sklecony na szybko magicznie nie poprawi wydajności, to mamy ładne dymanko na preorderach przez CDPR.

#cyberpunk2077
Kliko - Zalecany sprzęt to GTX 1060.
Gdy jakiś czas opublikowali zaktualizowane wyma...

źródło: comment_16073782815KwZHQyHh54xOIJqYkOcMW.jpg

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
@Kliko:

Jeżeli dają takie rekomendowane, to powinno być 60 fps na wysokich.

Dlaczego? To są rekomendowane wymagania żeby pograć w grę, 30 fps to granica grywalności, a więc wszystko się zgadza.
  • Odpowiedz
@Kliko: co do wysokich bym się łudził. tak jak wyżej nie oczekuj cudów od starej karty. Jeśli chcesz mieć wysokie detale, to zrób upgrade. Przeważnie ludzie wymieniają co 2 lata swoją kartę graficzną na nowszy model by móc się cieszyć z jakości gry. Ja czekam na czwartek. Obejrze materiały i opinie czy udało im się wydać dobry produkt i załatać bugi. Jeśli wszystko będzie ok to kupie na swoją ps4 tą
  • Odpowiedz
@Kliko: Szczerze mówiąc to cały czas mam nadzieję, że mój stary dobry gtx 1060 6GB i ryzen 5 2600x po day one patchu będzie w stanie magicznie wskoczyć na te 60 fpsów na medium. Jeśli tak to zdecyduje się kupić gierkę jeśli nie to będzie zarówno mi jak i sporej części graczy mocno smutno bo bądźmy szczerzy ludzie z topowymi a nawet średniopółkowymi rtx'ami stanowią o wiele mniejszy procent graczy. A
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@AntyKuc: Nie miałem i dlatego mówiłem, że prawie na pewno 60 fps nie będzie, a wykopki mówiły, że musi być, bo to jest standard ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@MrocznyZiemniak: To samo u mnie. Ostatni upgrade komputera robiłem w 2014. A od stycznia mam ps4 i gram w co zechcę nie wydając x tyś na wymianę części by się cieszyć z rozgrywki. Gry tanie, konsola nie za droga i jest git.
@Kliko: Jeśli patch day 1 zwiększy wydajność gry, to tak strzelam ze z 10 fps więcej zyskasz.
  • Odpowiedz
@Kliko: co Ty #!$%@? człowieku xd minimalne wymagania mogą być nawet w 480p na najniższych a rekomendowane w full hd na najniższych w 30fps, nie wiem skąd sobie wymysliles te 1080p na wysokich w 60fps xd
  • Odpowiedz