Aktywne Wpisy
Potworek69 +5
#wojna #ukraina #rosja No i jak to skomentujecie? Rosja chce pokoju z Ukraina I pokojowego rozwiązania konfliktu, między innymi z racji tego, że osiągnęli już swoje cele i mogą odbębnić sukces, a "pokojowy" zachod nadal wysyła ukraincom sprzęt, a do tego za tydzień F16 mają być.. To kto w końcu chce, żeby wojna nadal trwała? Rosja czy zachod? Ciekawe..
Cześć
moja kobieta ma “zaburzenia lękowe/stany lekowe”. Od 3-4 lat bierze leki od lekarza 1 kontaktu. Na początku powiedziałem jej, żeby spróbowała skoro kiedyś brała i pomagało, ale tak czy inaczej finalnie pójdzie do specjalisty i ogarnie temat. Przypominam się jej do kwartał, że ma załatwić sprawę. Ostatnio wywiązała się poważna dyskusja na temat naszej przyszłości (związek ślub dzieci itp). Poruszyłem temat i otrzymałem wiadomość “tego się nie da wyleczyć, leki będę
moja kobieta ma “zaburzenia lękowe/stany lekowe”. Od 3-4 lat bierze leki od lekarza 1 kontaktu. Na początku powiedziałem jej, żeby spróbowała skoro kiedyś brała i pomagało, ale tak czy inaczej finalnie pójdzie do specjalisty i ogarnie temat. Przypominam się jej do kwartał, że ma załatwić sprawę. Ostatnio wywiązała się poważna dyskusja na temat naszej przyszłości (związek ślub dzieci itp). Poruszyłem temat i otrzymałem wiadomość “tego się nie da wyleczyć, leki będę
da się na lokalnym postfixie zablokować tylko konkretnym użytkownikom wysyłanie? tylko haczyk jest taki że niemogę zablokować domeny. bo mam już ją wyeksportowaną i mam wewnętrzny serwis do którego jednak wiadomość musi dojść.
inaczej user@mirko.pl pisząc z ext postfix na local postfix ale odpisując user2@mirko.pl do usera trafi na ext server?
próbowałem zmiany uprawnień w var/mail-nie działa bo zwrotki z lokala na zewnątrz nie dochodzą
próbowałem /etc/postfix/sender access: user reject - nie działa, normalnie wiadomości wysyła, nie mogę dać user@mirko.pl bo wycinam też wiadomości z zewnątrz.
mam też dostęp do domeny mirko2 na zewnętrznym postfixie ale nie działa
virtualaliasdomains = mirko.pl mieko2.pl
virtualaliasmaps = hash:/etc/postfix/virtual
virtual:
user@mirko.pl user@mirko2.pl
ktoś coś? no już siedzę od kilku dni nad tym i prawie nie mam włosów...
#linux #postfix #siecikomputerowe
sprawdziłem to, nic nie zadziałało.