Wpis z mikrobloga

@orzeszkiziemne Sony wydało oficjalne oświadczenie za co banuje? Bo to, że sobie ktoś wymyślił, że ban może wlacieć tylko jak ktoś sprzedaje 50 kont dziennie to mało rzetelne info.

Każdy robi co chce ale ja bałbym się stracić dożywotnio konto za piwko.
@szad7 no ja to samo pytanie zadaje w zasadzie, każdy tylko pisze, że ban jest tylko jak sprzedajesz ale jak dokładnie Sony to weryfikuje? Wchodzi na aukcje? Tam chyba danych sprzedającego nie ma. Patrzy na ilość zalogowanych kont? To gdzie stawia granicę?

No i przede wszystkim są jakieś oficjalne informacje?
@szad7: ciężko powiedzieć na jakiej podstawie może im się nie podoba że ludzie bez ps5 przypisują sobie gry które miały być w "prezencie" dla posiadaczy ps5 a może im się nie podoba 50 aktywacji w jeden dzień na jednej konsoli.
ciężko powiedzieć na jakiej podstawie może im się nie podoba że ludzie bez ps5 przypisują sobie gry które miały być w "prezencie" dla posiadaczy ps5 a może im się nie podoba 50 aktywacji w jeden dzień na jednej konsoli.

@patrol411: Dobra, i za to niepodobanie lecą bany? Na pewno nie podoba się im też handel używanymi płytami, a nie blokują za to kont. Moje pytanie dotyczyło tego, który punkt regulaminu łamie
Zapytam z ciekawości - na jakiej podstawie sony w ogóle banuje?

@szad7: zakładam, że skoro są tam zapisy zakazujące handlu kontami, to i takie zakazujące udostępniania funkcjonalności PS5 np. poza gospodarstwo domowe też się mogą znaleźć. ale to tylko moje przypuszczenia, ja nigdy nie rozważałem zachowywania się jak robactwo, więc nie sprawdzałem regulaminu pod tym kątem.