Aktywne Wpisy
drobne_na_taryfe +149
miałam już sąsiadów jarających na balkonie fajki i blanty, trzymających tam niezamykające japy papużki, dzieci i psy, ale gość używający co drugi dzień na balkonie frytkownicy to nowa jakość
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
@redcode: a niby w jaki to sposób? xD Naprawdę już to pięcioosobowe kółko wzajemnego lizania sobie jajek nie ma się do czego przyczepić i takie wysrywy wymyśla xD
@redcode: Miał projekt, postawił zbrojenie. Przy zalewaniu przez amatora (którego dopuścił do zalewania) przesunęło się zbrojenie słupów (o ile nie całego zbrojenia) o kilkanaście centymetrów (20?). Po czym na następnym filmie powiedział, ze w sumie nic się nie stało, bo tych słupów tam w ogóle mogło nie być, inwestorzy to w sumie mogą chcieć mniejsze
@leesiuu: przesunęło bo jedna bednarka wyszła w murze a po przeciwnej stronie było odsunięta od ściany.
No wybacz, ale nie zapisuję takich znalezisk, trafiłem na to na jakimś forum...
@leesiuu: ale zaraz... dobrze rozumiem, że filar powstał nie w tym miejscu gdzie powinien?
Ktoś rzeczywiście przeliczył jaki to będzie miało wpływ na wytrzymałość konstrukcji?
W takiej sytuacji nie można po prostu tego skuć i zrobić poprawnie według projektu?
Jeśli tak, to wolałbym na tym domu nie stawiać, nie trzeba być "budowlańcem" żeby sobie wyobrazić jak całość będzie pracować :/
ale włączyłem z rok temu i miałem wrażenie, że chłop padł ofiarą własnego sukcesu... palma odbiła itd...
@redcode: tak, prawdopodobnie spadło z plastikowych podkładek.
@redcode: Sprawa przesunięcia całego zbrojenia w jednej z ław była tu wałkowana ze 2 tyg. temu. Sprawdź ten wpis i wcześniejsze: https://www.wykop.pl/wpis/53529881/usunalem-wpis-w-ktorym-myslalem-ze-zbrojenie-jest-/
Oprócz kwestii
@leesiuu: wyobraź sobie że dla konstruktora "policzenie" takiego domku jest takim samym wyzwaniem jak rozwiązywanie krzyżówki. W szczególności dla inżyniera starej daty, który wiedzę zdobywał bez wspomagania systemów CAD/CAE.
@redcode: trzeba być inżynierem żeby sobie nie wyobrażać a wiedzieć jak całość będzie pracować
@redcode: przecież tu dyskutują ludzie, którzy budowę widzieli wyłączeni na ekranie monitora. Ewentualnie za małolata w wakacje powozili taczką na budowie.