Aktywne Wpisy
kogi +27
Atakowanie Świętego Jana Pawła II, człowieka który nie żyje już kilkanaście lat i nie może się bronić jest zaprzeczeniem własnego człowieczeństwa i przejawem największego zbydlęcenia.
Nie ma żadnych dowodów na jego ukrywanie pedofilii, a ludzie porównujący teczki tvn do Wałęsy zapominają, że na teczkach Bolka znajdowały się podpisy!!!
Nawet komuniści nie odważyli się atakować człowieka, którego całe życie było święte.
JPII to największy autorytet nie tylko kościelny, ale przede wszystkim państwowy.
To
Nie ma żadnych dowodów na jego ukrywanie pedofilii, a ludzie porównujący teczki tvn do Wałęsy zapominają, że na teczkach Bolka znajdowały się podpisy!!!
Nawet komuniści nie odważyli się atakować człowieka, którego całe życie było święte.
JPII to największy autorytet nie tylko kościelny, ale przede wszystkim państwowy.
To
yylaminator +1
hmm ciekawe ze od 33 lat jestesmy tania sila robocza na zachodzie, ktora wpuszcza zachodnie przedsiebiorstwa i kupuje zachodnie marki, za komuny tego nie bylo. Moze czas najwyzszy zastanowic sie nad naszymi sojusznikami i nie lykac jak pelikan propagandy pro amerykanskiej, -kapitalistycznej i anty-rosyjskiej, -komunistycznej.
nie da sie sluchac tej propagandy wiecej, przez ostatnie 23 lata lykalem bez zastanowienia to jakie stany sa wspaniale, wolne, cywilizowane, a zwiazek radziecki i komunizm taki
nie da sie sluchac tej propagandy wiecej, przez ostatnie 23 lata lykalem bez zastanowienia to jakie stany sa wspaniale, wolne, cywilizowane, a zwiazek radziecki i komunizm taki
Wiedźmak był świetną grą, ale jakoś spektakularnie nie przełożyło się to na ich wyniki.
Za to mocno przełożył się na wartość marketingową studia.
CP jeszcze nie ma, a bańka rosła stabilnie już od 2018 roku do 2019, no później to wiadomo.
Po całym wieśku to oni wzrośli z 20 do 25zł. Całą resztę czyli w piku aż do ponad 440 to bańka pod grę której nie ma XDDD
Panowie i Panie... ja tam jestem optymistą, ale no nie ni #!$%@?. Urośnij 2000% pod coś czego nie ma?
O co tu chodzi?
ps. załączam fachową analizę graficzną
#gielda #cdprojektred
@blackmilk: co? Czyli mówisz że firma nic nie zarabia od 2014? Może właśnie na tym zarabiają, że Wiedźmin pokazał jakie wyniki można kręcić na grze przez LATA. Idea jest taka, że CP będzie jeszcze mocniej się sprzedawał po tym jak Wiedźmin zrobił z nich studio które liczy się na globalnym rynku. Jeżeli gra będzie dobra, do tego
Take Two - kapitalizacja na zł 75B - akcje 653 zł
Z gta5 ciągneli latami o wiele więcej niż z witchera 3 cdpr to na pewno a red dead też raczej był sukcesem. Z punktu widzenia nooba to
@blackmilk: weź ogarnij i nie wypisuj bzdur XD Na wyniki finansowe przełożyło się to bardzo znacznie, a jeśli poprzez wyniki masz na myśli cenę akcji to tym bardziej.
Zdajesz sobie sprawę, że to nie jest tak, że wypuszczają grę i od razu kurs leci do góry ? Wcześniej nie byli znaną marką, w dodatku z republiki trochę
Jasne, że wartość spółki to nie tylko gierka, ale i marka, zyski, kapitał, inwestycje, plany, itp itd.
Ale ładnie to ująłeś. Studio z bananowego kraju i nagle w 2 lata jeb 2000% wzrostu. Moim zdaniem to jak naciągnięta cięciwa. Ma prawo to jebnąć i to srogo.
A to czy ma prawo jebnąć to jeszcze się okaże, może pójśc w dwie strony. Jak to ktoś wyżej
@czohracz: samą grą już mają potencjał bo te gry są stare... ludzie chcą czegoś nowego.
Chopie nie wiem o czym piszesz, ja to wyłożyłem przy 420 z fajnym zyskiem. Teraz jest i promocja i jeszcze za 2 tyg wychodzi nahejpowana gra! Tu trza myśleć, czy ładować się po jajca czy zupełnie to olać, bo nie zamierzam kisić
uruchamiam wyobraźnię i widzę to tak ( ͡~ ͜ʖ ͡°)