Wpis z mikrobloga

Nigdy przed zakupem #macbook nie podejrzewałbym, że sprawy tak prozaiczne, jak chęć usunięcia jakiegoś pliku z dysku zewnętrznego może doprowadzić do takiej k-----y. Takich kwiatków jest mnóstwo. Dla kogoś, kto 25 lat na wnidowsie siedzi, to jest kosmos... Wie ktoś czemu nie mogę tego, anie przeciągnąć do kosza, ani Command + backspace nie działa, ani nie ma opcji przenieś do kosza? Dysk nie jest w żaden sposób zabezpieczony...

#apple #macbookair #mac
chozi - Nigdy przed zakupem #macbook nie podejrzewałbym, że sprawy tak prozaiczne, ja...

źródło: comment_1606133312hucYwyhv8m9IWFjLW7LDU5.jpg

Pobierz
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@chozi: Używam macbooka od lat do pracy, i nie mogę powiedzieć by były problemy z pendrive/dyskami zewnętrznymi.

Ale fakt, jak pisało parę osób w tej nitce, to inny system, i nie możesz oczekiwać, że zamnięte rozwiązania z windowsa będą automatycznie działać.
Są programy, które upodobnią zachowanie do windowsa, ale nigdy nie będzie 100% kompatybilności między nimi
  • Odpowiedz
@bocznica: ale ziomus ty wez mi tu nie insynuuj jakichs dymow, tylko dlatego ze sie w------m, bo nie mam czasu na zabawy w rzeczy, które powinny działać. Nie wiedziałem przed zakupem, że microsoft aż tak robi pod górkę applowi i nie spodziewałem się, że apple nie potrafi sobie poradzić z takimi rzeczami. Gdybym to wiedział na 100% kupiłbym za tą kasę jakiegoś ultrabooka na windowsie. Chciałem po prostu zobaczyć, jak
  • Odpowiedz
@chozi: XDDDDDDDDD jesli przerasta cie zainstalowanie sterownika ntfs, i dziwi ze moze to byc potrzebne to bo to dwa rozne systemy, no to nie wiem, moze popros mame albo starsza siostre, to ci pomoga wpisac w google pytanie i zainstaluja dwa razy klikajac i raz na zawsze rozwiaza twoj mega bol d--y. Kup sobie windowsa i zaoszczedz nerwow bo cie to najwidoczniej przerasta.
  • Odpowiedz
@bocznica: nie zesraj sie z tym xd. bo najwyrazniej ciebie przerasta to, ze ludzie moga chciec gotowych rozwiazan bez p---------a sie jak 15 lat temu w instalowanie sterownikow i kombinowanie zeby cos dzialalo. Widocznie jestes zbyt ograniczony zeby to zrozumiec. Mam windowsa na 3 innych komputerach dzbanie i j---e mnie twoje fanbojstwo. Nie pojmujesz, ze chce zyc wygodnie i nie marnowac czasu na p---------e sie z jakimis gownami to twoj
  • Odpowiedz
@ari2k5: też prawda. natomiast ja to wszystko, jak już wcześniej pisałem widzę z perspektywy człowieka przesiąkniętego windowsem. dużo chłopaki wyżej mi wyjaśnili, więc może uda się poustawiać. Teraz w ogóle jest kosmo, bo chciałem przez Time Machine zrobić backup i d--a. time machinę nie widzi mojego dysku wd, mimo, ze sformatowałem na exFAT pod windowsem. Myślałem, ze Mac go sobie już po swojemu sformatuje, a tu d--a.
  • Odpowiedz
@chozi: > ten komputer chyba faktycznie służy tylko do przeglądania neta, skoro wpięcie dysku w podstawowym od lat dla windowsa formacie plików jest dla niego nie do przeskoczenia...

Nie chcę wiedzieć co sądzisz o komputerach z Windowsem dla których podpięcie dysku w podstawowym od lat dla Linuxa (tak, wiem że WSL2 trochę to poprawia) lub Mac OSa formacie plików jest nie do przeskoczenia.
Mac OS ma przynajmniej obsługę read-only.
  • Odpowiedz
@chozi: jak chcesz gotowe rozwiązanie to kup gowno windowsa i po temacie. iOS i Windows to dwa całkowicie różne systemy i jest masa rzeczy które tam ze sobą nie działają. Każdy średnio rozgarnięty fanboy ksiałomi to wie.
  • Odpowiedz
@chozi: Ano może tego że pomogą ci z tak prozaiczną rzeczą jak usunięcie pliku z dysku zewnetrznego xD poradziłeś już sobie czy nadal potrzebujesz pomocy od... WYKOPKÓW? xD
  • Odpowiedz