Wpis z mikrobloga

Rozpędzeni po energicznym weekendzie, przygotowaliśmy dla Was #rozdajo !!!

Na wstępnie chcemy przeprosić za zamieszanie i dodanie nowego wpisu. Nie złapało nam tagu, więc nie udało nam się zawołać wielu chętnych. W szczególności przepraszamy tych, którzy już zdążyli skomentować i zaplusować wpis.

Powiedzcie nam co Wy robicie dla ekologii i jak dbacie o nią na co dzień ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nagrodzone zostaną dwie odpowiedzi: najlepsza według nas i ta która zbierze najwięcej plusów (ale ciągle na temat). Mamy dla Was paczkę strefowych gadżetów, więc zachęcamy do zabawy! Wielkie rozstrzygnięcie we wtorek 19.11.2020! Mirki i Mirabelki do dzieła!

#ekologia #konkurs #fotowoltaika #nowosci #technologia #oze
  • 28
@strefaenergii: Segregacja śmieci, woda z kranu do picia, woda w toalecie spuszczana "aż się nazbiera", torby materiałowe, ograniczenie kupowania produktów w plastikach bo w sklepach to masakra jest ( ͡° ʖ̯ ͡°), nie używam rękawiczek foliowych, używam pudełka/kartony ponownie, namawiam rodzinę na eco ogrzewanie i idzie w dobrym kierunku, bo już jest gaz + solary, ograniczenie spożywania mięsa (nie jestem wege, ale warto to ograniczyć pro zdrowotnie)
@strefaenergii: nic odkrywczego, ale myję naczynia w zmywarce; jak już jadę do pracy, to autobusem; często kupuję ubrania z second handu; ogólnie staram się kupować rzeczy używane, i naprawiać a nie wyrzucać, bo po co produkować kolejne; mam saturator i piję wodę z kranu, którą sam gazuję, więc nie kupuję setek butelek wody mineralnej; używam toreb wielorazowych na zakupy, wielorazowych worków na owoce i warzywa zamiast dostarczanych przez sklepy jednorazowych
@strefaenergii: Dla ekologii przerobiłem swój odrzutowiec na gaz, bo jednak nie jest to funkiel nówka sztuka i trochę już dymił za bardzo. Też staram się nie latać nim do Biedry po ciperki, bo raz, że jest spory problem ze znalezieniem lądowiska, a dwa, że gaz też swoje kosztuje. No i co jeszcze, jak kupuje browarki, to zawsze w wielosztukach, żeby opakowanie było jedno, a nie nasrane jest później w tym śmietniku.