Aktywne Wpisy
Alladyn777 +32
#zwiazki #rozstanie
Hej mirasy, potrzebuję się wygadać, podzielić się swoim spostrzeżeniami i poradzić.
Wczoraj zakończył się mój 6 miesięczny związek. Wiem, że to krótko ale jednak boli.
To ona zerwała. Myślę, że głównym powodem była moja niechęć do małżeństwa. Rozmawialiśmy o tym, było sporo emocji i od tego momentu coś zaczęło psuć. Wcześniej wspominałem jej o tym i wydawało się, że to zaakceptowała. Najwyraźniej liczyła, że zmienię zdanie.
Dla ścisłości, nie jestem
Hej mirasy, potrzebuję się wygadać, podzielić się swoim spostrzeżeniami i poradzić.
Wczoraj zakończył się mój 6 miesięczny związek. Wiem, że to krótko ale jednak boli.
To ona zerwała. Myślę, że głównym powodem była moja niechęć do małżeństwa. Rozmawialiśmy o tym, było sporo emocji i od tego momentu coś zaczęło psuć. Wcześniej wspominałem jej o tym i wydawało się, że to zaakceptowała. Najwyraźniej liczyła, że zmienię zdanie.
Dla ścisłości, nie jestem
Gluptaki +763
Jakie macie rozwiązanie na to? Może ciasto na pizzę jest za miękkie?
#pizza #gotujzwykopem
@mwink: nie za miękkie tylko ma za mało siły. Z jakiego przepisu robisz? Na jakiej mące?
Przed zsunięciem spróbuj szybko wykonywać ruch "wibracyjny" na boki całą łopatką z ciastem, i ewentualnie miejsca, które się nie chcą odkleić od spodu popchnij nożem. Kiedy już cała pizza chodzi na boki, wykonując nadal ruch wibracyjny wsuń ją do pieca i zsuń na kamień. Ważne aby wszystkie te ruchy robić szybko i nie przerywać,
1) https://aniagotuje.pl/przepis/najlepsze-ciasto-na-pizze
2) Załączone zdjęcie.
Mąki używałem takiej: https://jawo2008.pl/141-maka-na-pizze.html
Nie piszą jaki typ, ale jest mocno biała i gładka.
@mwink: a ile tam jest białka? Kup włoską, silną mąkę na pizzę - na start możesz zacząć z Caputo Pizzeria, jest uniwersalna i łatwo dostępna. Musi mieć odpowiednio dużo białka i odpowiednią chłonność. Pooglądaj na YT filmiki z formowania i zrzucania/wrzucania placka, pomoże ci wyrobić technikę.
Poza tym wejdź sobie na klub miłośników pizzy na facebooku, przeczytaj plik dla początkujących. Zrób sobie "classicę" według tej grupy (tylko
Komentarz usunięty przez autora
Dziękuję za rady. Będzie testowane. :)
https://www.gastrro.pl/stalgast-lopata-do-pizzy-300x260-mm-564022.html?gclid=CjwKCAiA2O39BRBjEiwApB2Ikk9_mkyazCDxu2bRRkyx6dQRzsUSQtBPONmlPG4Vm3bKxQhDIXO-yBoCEnoQAvD_BwE