Aktywne Wpisy
![Kwas747](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Kwas747_MtVMH3ZFbt,q60.jpg)
Kwas747 +50
Ej kojarzycie te mobilne kawiarnie na rowerach? Właśnie sobie zdałem sprawę że kawa w tym przybytku kosztuje 12 zł. Kumacie? 12 zł za kawę z budy na rowerze ? Tyle samo co w eleganckiej kawiarni w której obsłuży nas kelnerka, odbierze zamówienie, przyniesie kawe, rozliczy przy stoliku. Foodtrucki z burgerami za 50 i kawa z roweru za 12. Jak byłem w Neapolu to w każdej lepszej kawiarni espresso było za 90 centów
![Kwas747 - Ej kojarzycie te mobilne kawiarnie na rowerach? Właśnie sobie zdałem sprawę...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/2bc259b3e70f07ee20bd878dc65147b50947751d963231fe0e315cbcb8af04db,w150.png?author=Kwas747&auth=0c229ebd188907e8515bb7815d986f6b)
źródło: temp_file967574224938461863
Pobierz![depcioo](https://wykop.pl/cdn/c3397992/depcioo_edsstiFxDP,q60.jpg)
depcioo +4
Czy ppk się opłaca?
Jesteście zapisani u was w firmach?
#ppk #oszczedzanie #inwestycje #pracowniczeplanykapitalowe
Jesteście zapisani u was w firmach?
#ppk #oszczedzanie #inwestycje #pracowniczeplanykapitalowe
Jakie macie rozwiązanie na to? Może ciasto na pizzę jest za miękkie?
#pizza #gotujzwykopem
źródło: comment_1606119000ZOKSjD3ly2XlBf5cCL4bas.jpg
Pobierz@mwink: nie za miękkie tylko ma za mało siły. Z jakiego przepisu robisz? Na jakiej mące?
Przed zsunięciem spróbuj szybko wykonywać ruch "wibracyjny" na boki całą łopatką z ciastem, i ewentualnie miejsca, które się nie chcą odkleić od spodu popchnij nożem. Kiedy już cała pizza chodzi na boki, wykonując nadal ruch wibracyjny wsuń ją do pieca i zsuń na kamień. Ważne aby wszystkie te ruchy robić szybko i nie przerywać,
1) https://aniagotuje.pl/przepis/najlepsze-ciasto-na-pizze
2) Załączone zdjęcie.
Mąki używałem takiej: https://jawo2008.pl/141-maka-na-pizze.html
Nie piszą jaki typ, ale jest mocno biała i gładka.
źródło: comment_16061202813MbfRGUsiD636KcskAXcUS.jpg
Pobierzźródło: comment_1606120679avJYvn9dYDc4WQhsrO8Gss.jpg
Pobierz@mwink: a ile tam jest białka? Kup włoską, silną mąkę na pizzę - na start możesz zacząć z Caputo Pizzeria, jest uniwersalna i łatwo dostępna. Musi mieć odpowiednio dużo białka i odpowiednią chłonność. Pooglądaj na YT filmiki z formowania i zrzucania/wrzucania placka, pomoże ci wyrobić technikę.
Poza tym wejdź sobie na klub miłośników pizzy na facebooku, przeczytaj plik dla początkujących. Zrób sobie "classicę" według tej grupy (tylko
Komentarz usunięty przez autora
Dziękuję za rady. Będzie testowane. :)
https://www.gastrro.pl/stalgast-lopata-do-pizzy-300x260-mm-564022.html?gclid=CjwKCAiA2O39BRBjEiwApB2Ikk9_mkyazCDxu2bRRkyx6dQRzsUSQtBPONmlPG4Vm3bKxQhDIXO-yBoCEnoQAvD_BwE