Aktywne Wpisy
Ksiega_dusz +21
Zmieniłem w tamtym roku. Zarabiam 19k brutto z hakiem i ogólnie wypłata co miesiąc była w miarę stabilna. Wychodziło 13k netto. Dzisiaj dostałem wypłatę o 3500 zł mniejszą. To dość sporo. Zapytałem się HRów o co chodzi i odpisali mi, że przekroczyłem próg podatkowy i pobierają mi zaliczkę na podatek w wysokości 32%.
Oni to już będą pobierali do końca roku? Ja odzyskam jakoś te pieniądze?
#programowanie #korposwiat
Oni to już będą pobierali do końca roku? Ja odzyskam jakoś te pieniądze?
#programowanie #korposwiat
wykop +37
Nowość - obserwowanie dyskusji na Wykopie (ツ)
Od teraz możecie obserwować konkretne dyskusje i otrzymywać powiadomienia o nowych komentarzach w wybranych przez siebie wątkach. Dzięki temu zawsze będziecie na bieżąco i nigdy nie przegapicie interesujących Was rozmów!
Obserwowanie dyskusji jest proste i dostępne bezpośrednio z poziomu każdej dyskusji, zarówno w znaleziskach, jak i przy wpisach. Wystarczy jedno kliknięcie, aby otrzymywać powiadomienia o wszystkich nowych komentarzach w wątku. Powiadomienia wyświetlimy na górnej belce serwisu, tak aby zawsze były pod ręką, widoczne od razu po zalogowaniu. Wszystkie swoje obserwowane dyskusje możecie łatwo przeglądać w zakładce Obserwowane - to miejsce, gdzie znajdziecie wszystkie śledzone przez Was wątki w jednym miejscu, co ułatwia śledzenie i uczestniczenie w obserwowanych rozmowach.
Domyślne
Od teraz możecie obserwować konkretne dyskusje i otrzymywać powiadomienia o nowych komentarzach w wybranych przez siebie wątkach. Dzięki temu zawsze będziecie na bieżąco i nigdy nie przegapicie interesujących Was rozmów!
Obserwowanie dyskusji jest proste i dostępne bezpośrednio z poziomu każdej dyskusji, zarówno w znaleziskach, jak i przy wpisach. Wystarczy jedno kliknięcie, aby otrzymywać powiadomienia o wszystkich nowych komentarzach w wątku. Powiadomienia wyświetlimy na górnej belce serwisu, tak aby zawsze były pod ręką, widoczne od razu po zalogowaniu. Wszystkie swoje obserwowane dyskusje możecie łatwo przeglądać w zakładce Obserwowane - to miejsce, gdzie znajdziecie wszystkie śledzone przez Was wątki w jednym miejscu, co ułatwia śledzenie i uczestniczenie w obserwowanych rozmowach.
Domyślne
Poczułam się tak jak osoby, które tu piszą o polkach księżniczkach, za które trzeba płacić. Już wiem co czujecie. Ja mam dalej w głowie takie "XD" po wczorajszej sytuacji. Zaprosiłam wczoraj do siebie chłopaka na oglądanie gali, z którym się od niedawna spotykam, nic między nami nie było, żaden związek. Pare spacerów i to wszystko. Wykupiłam galę ( tak wiem, to TYLKO 20zł) on nawet nie spytał czy wykupiłam. W sumie ja zapraszam to wykupiłam, ale on nawet się tym nie zainteresował co jest moim zdaniem dziwne. Kupiłam specjalnie zasilacz do laptopa, którego nie używam, żeby się lepiej oglądalo, na większej rozdzielczości. Przyjechałam nawet po tego chłopaka bo on nie ma prawka, a nie chciałam żeby jechał autobusem bo jest do mnie spory kawałek. On miał wejść wcześniej tylko do sklepu i kupić coś słodkiego( nie zrobił tego i nie umiał wytłumaczyć czemu xD) no więc pytam się co jemy, a on mówi, że pizze. No to zamawiam wielką pizzę za ponad 50zł. Dzwoni dzwonek na drzwi a on nawet nie sięga po połowę pieniędzy xD no nic biorę portfel idę odebrać pizze. Chłopak sobie ładnie #!$%@?, a ja w głowie takie xDDDD dlaczego ktoś uznaje, że mam płacić za jego jedzenie xD i to nie będąc w związku xD może dla kogoś to nie są duże pieniądze, ale chodzi o sam fakt, że on uznał, że to ja mam zapłacić xD tak więc ja zorganizowałam caly wieczór a on przyszedł na gotowe i nawet nie udawał ze chociaż chce podzielić rachunek xD czuję się wykorzystana. Myślałam, że przesadzacie z tymi wpisami, ale jestem teraz na waszym miejscu i w 100% was rozumiem
#niebieskipasek #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #zwiazki
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5fbaab92578e11000a685320
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: LeVentLeCri
Komentarz usunięty przez autora
@Lucider5: zastanow się dlaczego. Przecież nie przez brzydka mordę czy niski wzrost, jak lubicie sobie wkrecac
Zaakceptował: sokytsinolop
@Sprus: i jaka skuteczność podrywu szarmancki rycerzu? xD Dostałeś już lepe na dziąsło czy jeszcze nie? xD
A jak na razie to jakieś instagramerki z przerostem ego xD
@Sprus: o, a to zdanie mnie zaskoczyło. Tylko, żebyś zadzierając głowę nie przeoczył obok księżniczki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jest za to cała chmara kobiet którym się wydaje że im się należy traktowanie jak księżniczka bo mają #!$%@? w głowie
A ja traktuje ludzi a zwłaszcza kobiety z którymi się umawiam jak przyjaciół. Jeżeli kobieta oczekuje ze będę fundował atrakcje i wspólne posiłki i właściwie płacił za towarzystwo to sorry ale diva wychodzi taniej i więcej oferuje
@Sprus: jaka?